13.02.2017 — 15:05

Робота по виявленню “нелегальних” перевізників триває

13 лютого під головуванням т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олега Гуменного відбулася чергова нарада з представниками контролюючих органів щодо результатів роботи мобільних груп у транспортній галузі.

З метою виявлення нелегальних перевізників на території області та контролю над станом виконання планів з усунення недоліків, що мають об’єкти транспорту, продовжують роботу мобільні групи у складі працівників Управління Укртрансбезпеки, патрульної поліції та громадськості.

В результаті проведених перевірок за минулий тиждень складено 53 акти порушення Закону України “Про автомобільний транспорт”, з них:

13 актів  на таксі (облаштовані як таксі без наявності ліцензії)

14 актів на автобуси (незадовільний технічний стан)

7 актів на автобуси (регулярні перевезення без документа)

4 акти на автобуси (порушення розкладу руху та схеми маршруту)

3 акти на автобуси (без документів) “нелегальний” перевізник

4 акти на автобуси (безквиткові пасажири)

4 акти на автобуси (порушення режиму праці та відпочинку водія)

4 акти на вантажників (порушення режиму праці та відпочинку водія)

За результатами наради Олег Вікторович надав посадовцям відповідні доручення. Зокрема, він наголосив на необхідності активізації роботи спрямованої на виявлення “нелегальних” перевізників, а особливо тих, які здійснюють безквиткові пасажирські перевезення.

Також посадовець звернув увагу присутніх на необхідність посилення контролю за технічним станом автомобільного транспорту перед виїздом на лінію.