14.02.2017 — 16:31

«Шлюб за добу»: у Кам’янці в рамках пілотного проекту Уряду одружилося дев’ять пар

14 лютого, у День всіх закоханих, у м. Кам’янець-Подільському стартував проект Міністерства юстиції України «Шлюб за добу» під слоганом – Кохайтеся, а про документи подбає МІН’ЮСТ!

В рамках цього проекту мешканці Хмельницької області мають можливість протягом однієї доби подати заяву про одруження і стати чоловіком та дружиною.

Так, у Залі музею грошей будинку Польського магістрату (Ратуша) відбувся брифінг для засобів масової інформації за участю заступника Міністра юстиції України Гецадзе Гії Гізойовича, начальника Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області Худняка Віктора Анатолійовича, Кам’янець-Подільського міського голови Сімашкевича Михайла Євстафійовича, представників органів влади.

Після брифінгу у залі Міської ратуші відбулось утворення молодої сім’ї – реєстрація акту цивільного стану двох закоханих сердець. На сьогодні проект втілюватиметься на базі 4 локацій: Міська Ратуша, Галерея мистецтв, Стара Фортеця, Кам’янець-Подільський туристично-інформаційний центр. Для стартапу даного проекту недаремно обрали м. Кам’янець-Подільський, адже місто романтичне, історичне та туристичне. «Шлюб за добу» поступово набуває поширення по всій Україні і став актуальним.

Услід за першою новоствореною сім’єю, на весільний рушник, щоправда на інших локаціях – в Старій фортеці, Галереї мистецтв та туристично-інформаційному центрі, стали й інші вісім закоханих пар.

Із початком нового сімейного життя вітали молодят заступник Міністра юстиції України Гія Гецадзе, начальник головного територіального управління юстиції в Хмельницькій області Віктор Худняк, міський голова Михайло Сімашкевич, Бажали довгого і щасливого подружнього життя, добробуту, безмежного і вічного кохання та якнайшвидшого поповнення у сім’ї. Після чого кожна із пар отримала від шанованих гостей весільний торт, квіти та сертифікати від Асоціації готельєрів і рестораторів міста.

Зазначимо, що Кам’янець-Подільський наразі – єдине місто в Хмельницькій області, де реалізовується проект «Шлюб за добу». Як повідомив Віктор Худняк під час прес-конференції журналістам, саме специфіка міста і туристична привабливість стали основними критеріями при виборі міста на Хмельниччині для проекту «Шлюб за добу».