13.02.2017 — 10:25

Обласний семінар-практикум керівників гуртків декоративно-ужиткового мистецтва відбувся у Хмельницькому районі

10 лютого 2017 року на базі Копистинського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, центр розвитку творчих здібностей дитини» Хмельницького району проведено обласний семінар-практикум керівників гуртків декоративно-ужиткового мистецтва «Розвиток творчих здібностей вихованців гуртків через використання різноманітних технік та матеріалів».

В семінарі взяли участь представники з 11 районів, 6 міст та 10 об’єднаних територіальних громад. Відкрив семінар-практикум директор Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Гончарук Г.М.

З перспективами розвитку позашкільної освіти у Хмельницькому районі учасників семінару познайомив Янчук С.І., заступник голови Хмельницької райдержадміністрації.

Про стан роботи, рівень досягнень керівників гуртків декоративно-ужиткового мистецтва позашкільних та загальноосвітніх навчальних закладів у Хмельницькій області та завдання на  2017 рік розповіла Жолобок Н.В., заступник директора з навчальної роботи Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Хмельницької районної державної адміністрації Шеремета С.О. висвітлила питання про специфіку системи позашкільної освіти у створенні умов для розвитку дитячої творчості на базі гуртків Хмельницького районного центру дитячої та юнацької творчості у сільській місцевості.

Бойко А.Т., директор Копистинського навчально-виховного комплексу познайомила учасників семінару з організаційно-педагогічними умовами розвитку обдарованості вихованців гуртків художньо-естетичного напряму.

Екскурсію по виставці робіт декоративно-ужиткового мистецтва вихованців центру дитячої та юнацької творчості провела Пашковська О.В., директор Хмельницького районного центру дитячої та юнацької творчості.

Також учасники семінару-практикуму взяли участь у майстер-класах, які проводили керівники гуртків Хмельницького району: Майстер-клас в техніці «Плетіння» (кер. Ольга Дика), Майстер-клас в техніці «Ліплення» (кер. Лідія Синіцька), Майстер-клас (малювання) в техніці «Ниткографія» (кер. Інна Мельник), Майстер-клас в техніці «Лялька мотанка» (кер. Галина Храпач).

Під час круглого столу «Спрямування педагогічних технологій, інноваційних процесів на особистість дитини, розкриття її творчих здібностей» було підведено підсумки семінару. Керівників гуртків отримали сертифікати учасників обласного семінару-практикуму.

За матеріалами Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді