16.02.2017 — 09:48

В Ізяславі проведено тактико-спеціальні навчання щодо дій в умовах льодоходу, повені та паводку

Відповідно Плану дій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо підготовки та  пропуску льодоходу, повені та паводків на території Ізяславського району Хмельницької області у 2017 році, 15 лютого поблизу центрального моста Ізяслава під керівництвом голови районної державної адміністрації-начальника цивільного захисту району Яцкова Бориса відбулися тактико-спеціальні навчання щодо дій органів управління і спеціалізованих служб цивільного захисту Ізяславщини у надзвичайних ситуаціях та подіях, пов’язаних з паводками, повенями та льодоходом.

Основною метою навчань була координація діяльності органів виконавчої влади, служб цивільного захисту, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, підприємств, організацій, установ та сил цивільного захисту в умовах пропуску льодоходу, повені і паводка на території  Ізяславського району.

До навчання залучались: рятівники, правоохоронці, медики, енергетики, газовики, комунальні служби та інші.

Тактико-спеціальне навчання проходило у кілька етапів, в ході якого відпрацьовувалися рівень готовності Ізяславської районної ланки територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту Хмельницької області  до дій при попередженні та ліквідації надзвичайних ситуацій в умовах пропуску льодоходу, повені і паводка на території  Ізяславського району, а також реальність планування заходів щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з життєзабезпеченням населення.

Службами взаємодії вдалося відпрацювати усі можливі найгірші варіанти розвитку надзвичайної ситуації, а саме: запобігти руйнуванню гідроспоруди та  прориву шлюзу. Рятувальниками проводились пошуково-рятувальні роботи на водних об’єктах. Одночасно ремонтні бригади усували несправності в електро- і газо- комунікаціях. Окрім того, було розгорнуто пункти обігріву та польову кухню.

Усі питання зазначені штабного тренування були відпрацьовані у повному обсязі.

Підбиваючи підсумки проведення навчань голова районної державної адміністрації відмітив оперативне реагування та чітку взаємодію спеціалізованих служб цивільного захисту району під час проведення практичних відпрацювань запланованих заходів.

За матеріалами сектору з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Ізяславської РДА