13.02.2017 — 14:58

У Хмельницькому пройшов відкритий чемпіонат з рукопашного бою

12 лютого 2017 року у місті Хмельницькому відбувся відкритий чемпіонат Хмельницької області з рукопашного бою на честь вшанування пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, що загинули у війні в Афганістану та інших локальних війнах ХХ-ХХІ століть.

Напередодні 28-річниці виводу Радянських військ з Афганістану,  Хмельницький вже в 14 раз збирає спортсменів-рукопашників сусідніх областей задля того, аби не лише помірятись силами на спортивних бойових майданчиках, а й для того, щоб віддати шану пам’яті кращим синам України, які загинули під час афганської війни на чужій землі  та тих, які полягли у наші часи, боронячи нашу рідну Україну.

Під час урочистого відкриття змагань пам’ять про загиблих у війні в Афганістані вшановувалась хвилиною мовчання. Звучали промови ветеранів афганської війни, вірші та пісні афганської тематики у виконанні курсантів Державної Академії прикордонної служби України ім. Б.Хмельницького  Чобота Андрія та Гаращука Олексія.

У змаганнях приймали участь і бувші  випускники спортивної школи  рукопашного бою, а теперішні військовослужбовці та курсанти-прикордонники. Деяких керівництво школи запросило в якості гостей, аби в їх особі спеціальними відзнаками подякувати усім, хто зараз стоять на захисті нашої Держави, за вірно обраний ними шлях захисника України, які є взірцем патріотизму, мужності та відданості своєму народові.

До Хмельницького з’їхались майже 300 спортсменів різного віку, які представляли 16 команд з 5-ти областей: Вінницької, Житомирської, Одеської, Рівненської, Хмельницької. Змагались спортсмени у 2-х версіях: легкого та дозованого контактів.

 Організаторами цих змагань вже протягом багатьох років виступає Хмельницька обласна федерація рукопашного бою та самооборони, Хмельницька приватна  спортивна підготовчо-поліцейська школа Самсон-Право та Хмельницька обласна організація Всеукраїнської спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), які з кожним роком збирають все більшу і більшу кількість учасників цих змагань.

Начальник управління молоді та спорту Хмельницької облдержадміністрації Володимир Клімов привітав усіх учасників та гостей чемпіонату, подякував організаторам змагань та нагородив кращу спортсменку 2016 року з рукопашного бою, вихованку школи Самсон-Право, члена збірної команди України з рукопашного бою – Осєдлевич Вероніку. Адже саме вона, наша хмельничанка, стала першою у списку кращих десяти спортсменів Національної Федерації рукопашного бою України у минулому 2016 році та першою жінкою на Поділлі, яка отримала звання Майстер спорту міжнародного класу з рукопашного бою.

Прийшли привітати спортсменів і представники управління Національної поліції в Хмельницькій області. Зокрема, начальник управління превентивної діяльності – майор поліції Валентин Білянський за дорученням начальника головного управління національної поліції в Хмельницькій області генерала поліції 3-го рангу Миколи Семенишина за вагомий внесок у розвиток та популяризацію фізичної культури і спорту, здорового способу життя, за патріотичне виховання української молоді та за підготовку до участі у даному чемпіонаті нагородив Подяками усіх тренерів, які підготували і представили на цих змаганнях своїх спортсменів.

Під час змагань було проведено понад 400 боїв. Віково-вагові категорії учасників були достатньо чисельними, що дало можливість багатьом спортсменам підвищити свої спортивні розряди. Спортсмени, які посіли перші місця отримали не лише медалі та грамоти, але й вимпела, кубки та кепки з українською символікою. А за командні місця як в легкому, так і в дозованому контактах – звісно командні кубки, за якими  і точилася командна боротьба, яка розподілилась таким чином:

У легкому контакті: І місце – Самсон-Право м. Хмельницький; ІІ місце – ФСТ “Динамо” Житомир; ІІІ місце – м.Старокостянтинів.

 У дозованому контакті: І місце – Самсон-Право м. Хмельницький; ІІ місце – ФСТ “Динамо” м. Житомир; ІІІ місце – СК “Боець” м. Житомир.

Але, саме цінне, що було здобуто юними спортсменами на цих змаганнях – це черговий досвід, адже усім дістались сильні та достойні суперники. Спортивне суддівство змагань у кількості 39 суддів забезпечила суддівська колегія, до складу якої увійшли як незалежні судді, так і представники майже усіх заявлених команд.