17.02.2017 — 09:03

30 років на захисті ветеранів війни і праці

16 лютого Новоушицька районна організація ветеранів війни і праці відзначила 30-ту річницю від початку створення. З цієї нагоди в адміністративному приміщенні районної ради та райдержадміністрації відбувся урочистий пленум.

Участь у роботі пленуму взяли голови первинних ветеранських організацій, представники обласної ради ветеранів, голова райдержадміністрації Юрій Танасійчук, голова районної ради Олександр Проциш, селищний голова Олег Московчук, сільські голови, т.в.о. старост.

Урочистому пленуму передувала конструктивна бесіда із керівництвом району, керівниками окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій, які опікуються людьми поважного віку.

Ветерани порушували багато проблем, які стосуються не лише їх життєдіяльності, а й села чи селища, у якому вони проживають. Серед порушених питань – робота стаціонарних телефонів у селах району, ремонт проблемних ділянок доріг, забезпечення фельдшерських пунктів медикаментами, зниження закупівельних цін на молоко, заміни електроопор, надбавок до пенсії дітям війни, оплати комунальних послуг тощо.

Перед тим, як розпочати засідання пленуму, присутні вшанували хвилиною мовчання тих членів організації, які пішли з життя та загиблих в роки Другої світової війни та в бойових діях на сході України.

На початку створення, 1987 року, ветеранська організація нараховувала 13 тис. осіб, а сьогодні – близько 8 тис.

 Голова районної організації ветеранів війни і праці Василь Смішко виступив із доповіддю про діяльність організації протягом 30 років, яка була спрямована на досягнення основних статутних цілей: усестороннього захисту ветеранства, відстоювання прав військових, виховання молоді в дусі патріотизму, зміцнення всіх ветеранських структур, як головного інструменту у вирішенні важливих питань.

Василь Смішко відзначив найбільш активних діячів та дав аналіз проведеній роботі. Незважаючи на поважний вік, ветерани брали і продовжують брати активну участь у громадському житті району, займаються волонтерством, збереженням пам’ятників, обелісків, могил загиблих у роки Другої світової війни, опікуються і допомагають дітям війни, співпрацюють з Хмельницьким госпіталем інвалідів війни, органами місцевої влади.

Привітали учасників пленуму із річницею і керівники району, депутати обласної ради, вручивши грошові нагороди.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, участь в патріотичному вихованні молоді, вагомий особистий внесок у захист соціальних прав ветеранів та з нагоди 30-річчя від створення районної організації ветеранів головам первинних ветеранських організацій та активним її членам було вручено грамоти і подяки з подарунками.  Голову районної організації ветеранів війни і праці Василя Смішка нагороджено почесною грамотою Хмельницької обласної державної адміністрації.

Засідання завершилось на приємній ноті – виступі вокального гурту ветеранів війни та праці «Доля».

За матеріалами Новоушицької РДА