17.02.2017 — 15:59

У Хмельницькому пройшла перша школа-семінар на тему функціональної діагностики в кардіології

16 лютого в конференц-залі Хмельницького обласного кардіологічного диспансеру пройшла перша школа-семінар з питань функціональної діагностики в кардіології. Головував на заході завідувач кафедри функціональної діагностики Національної медичної академії післядипломної освіти (НМАПО) ім. П. Л. Шупика, головний позаштатний спеціаліст з функціональної діагностики МОЗ України Олег Жарінов. Лекторами були фахівці кафедри променевої діагностики факультету післядипломної освіти Львівського національного медичного університету ім. Д. Галицького, зокрема завідувач Юрій Іванів, та кафедри функціональної діагностики НМАПО ім. П. Л. Шупика. До участі у школі-семінарі запросили лікарів функціональної діагностики та лікарів-кардіологів області.

За словами головного терапевта Департаменту охорони здоров’я ОДА Аліни Костенко, функціональна діагностика є невід’ємною частиною кардіології та інших терапевтичних спеціальностей. Тому порядок денний школи-семінару сформували з актуальних питань, що будуть потрібні лікарям у їх повсякденній роботі. Зокрема, присутніх поінформували про інфаркт міокарда в осіб молодого віку, порушення ритму, методи їх дослідження, сучасне ведення хворих, інші дотичні питання. Загалом, служба функціональної діагностики краю представлена одним відділенням, яке діє на базі Хмельницького обласного кардіологічного диспансеру.

Крім того, в області є 70 кабінетів функціональної діагностики. Аліна Миколаївна підкреслила, що попри нестачу деякої апаратури та потреби в оновленні техніки, зі свою роботою фахівці функціональної діагностики справляються добре.

Головний позаштатний спеціаліст з функціональної діагностики МОЗ України Олег Жарінов подякував організаторам та наголосив, що Хмельницький посідає одне з чільних місць у державі за кількістю успішно пролікованих випадків інтервенційного гострого коронарного синдрому. А це є одним із серйозних показників якості надання медичної допомоги населенню.

Головний лікар Хмельницького обласного кардіологічного диспансеру Андрій Кланца зазначив, що для закладу і краю загалом є великою честю приймати експертів у галузі функціональної діагностики такого високого рівня. Не дивно, що взяти участь у семінарі забажали майже вдвічі більше лікарів, ніж було заплановано спочатку.

Організатори сподіваються, що такі заходи стануть традиційними на теренах Хмельниччини, а знання більш досвідчених колег з провідних медичних вузів України допоможуть профільним фахівцям у їх повсякденній роботі.

Хмельницький обласний Центр здоров’я.