20.02.2017 — 09:25

Україно! Ти для мене диво!

Під таким гаслом 16 лютого 2017 року на базі Летичівського навчально-виховного комплексу №1 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, ліцей» відбувся звітний концерт творчих колективів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів Летичівського району в рамках обласного огляду-конкурсу художної самодіяльності, організованого Хмельницьким обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді.

На святі були присутні очільники освіти Летичівського району, Летичівської та Меджибізької об’єднаних територіальних громад.

Традиційно огляд-конкурс розпочався з перегляду виставок робіт декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва Летичівської та Меджибізької об’єднаних територіальних громад. Екскурсовод Мар’яна Христик ознайомила усіх присутніх з роботами вихованців. Журі відзначило окремі роботи в таких техніках: вироби зі шкіри, в’язання спицями, гачком, м’яка іграшка, джгутова філігрань. В рамках виставки було продемонстровано  майстер-клас у техніці ізонитка.

У різножанровій концертній програмі, яка  складалась з 21 номера, взяли участь понад 200 учасників. Були представлені номери вокального, інструментального, хореографічного, літературно-мистецького, фольклорного жанрів.

Журі відзначило виступи оркестру народних інструментів з творами П. Ніщиннського «Вечорниці. Інтродукція з музики до драми «Назар Стодоля» Тараса Шевченка» та Й. Брамса «Угорський танок №5» (кер. О.Ф. Крупа), гурту барабанщиць  «Хеппі драмс» з шумовою композицією (кер. М.М. Остапишен), хореографічної студії «Акцент» з су часним танцем «Его» (кер. О.В. Коломієць), хору Летичівського навчально-виховного комплексу №2 з піснею «Шевченкові» на слова В.Семеновського та музику Л.Яцкової (кер. Н.М. Сідлецька).

По завершенню концерту до учасників та глядачів звернулась завідувач навчально-методичного відділу художньо-естетичного виховання школярів Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді І.Стельмах, яка подякувала  за організацію проведення заходу, гідні виступи виконавців та колективів.

За інформацією Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді

Зберегти