21.02.2017 — 15:58

Предаставники Ізяславщини стали учасниками відбіркового етапу проекту GoCamp

Проект GoCamp – це новий, інноваційний формат табору з поглибленим вивченням англійської мови. Протягом трьох тижнів табору діти зможуть узяти участь у реалізації проектів та завдань у рамках чотирьох напрямків: STEAM (наука, технологія, інженерія, мистецтво та математика), громадянська освіта, профорієнтація, спорт та здоров’я.

У 2016 році участь у пілотному проекті GoCamp взяли 9 000 дітей із 126 шкіл з усієї України. 80 % таборів проходили у містечках та селах і лише 20 % – в обласних центрах. Зі школярами працювали волонтери, які за власний рахунок прилетіли до України із 38 країн світу, серед яких США, Великобританія, Канада, Німеччина, Швейцарія, Мексика, Іспанія, Бразилія, Австралія, Китай, Індія, Сінгапур та інші.

У 2017 році організатори очікують приїзду 1 000 волонтерів та участі у таборах 100 000 українських школярів. Волонтери, залучені до проектів, представлятимуть різні країни та національності і стануть культурними послами в Україні. В свою чергу українці отримають унікальну можливість відкрити Україну світові. Саме тому обов’язковою умовою участі шкіл в проекті є забезпечення волонтерів проживанням у сім’ях (host families).

Загалом організатори планують реалізувати три проекти: GoCamp – пришкільні мовні табори по всій країні; AfterSchool GoCamp – позакласні мовні програми в Києві та Київській області; GoCamp East – виїзні мовні програми для дітей з Донецької та Луганської областей.

Участь у таборах GoCamp – це не мета, а спосіб вивчення мови, завдяки якому діти перебуватимуть у багатокультурному середовищі, навчатимуться працювати в команді, критично мислити та бути толерантними до інших. Учителів залучатимуть до розробки міждисциплінарних програм, які наближують навчання до реального життя. Мета GoCamp – виховати нове покоління всебічно розвиненої та освіченої молоді, яка готова до життя в ХХІ столітті, вільно володіє іноземними мовами та відкрита до пізнання інших культур і досвіду.

Вже декілька років на базі Ізяславської ЗОШ І-ІІ ст. № 4 ім.В.Кобернюка  в період літніх канікул діє такий мовний табір. З року в рік, його організаторами  все більш вдосконалюється система роботи табору, запроваджується  різноманітні освітні технології.

Ізяславська ЗОШ І – ІІ ступенів № 4 ім. В. Кобернюка стала однією зі шкіл учасниць проекту  GoCamp, та потрапили у другу хвилю відбору.

Учні та педагоги закладу чудово справились із креативним завданням, і у разі виходу школи до фінальної групи проекту, вже за кілька місяців до закладу приїде іноземний волонтер.

До 1 березня координатори проекту визначаться із учасниками проекту.

Із повним списком шкіл-переможниць другої хвилі відбору можна познайомитись за посиланням https://globaloffice.org.ua/uk/vidomi-rezultati-drugoyi-hvili-vidboru-shkil-v-ramkah-proektu-gocamp-2017/

21.02.2017 р.

За матеріалами сайту https://globaloffice.org.ua