21.02.2017 — 18:22

Запитай у влади: в облдержадміністрації відбулася “гаряча” телефонна лінія

На дзвінки мешканців області, які зателефонували на “гарячу” лінію з метою вирішення проблемних питань, відповідав т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олег Гуменний.

Сьогодні надійшло два звернення. Одне питання надійшло від мешканця м.Хмельницького, учасника ліквідації аварії на ЧАЕС. Питання стосувалося порядку виділення пільгового житла та виділення земельної ділянки.

Також, мешканка с.Давидківці Хмельницького району звернулася  від імені громади села із скаргами на невиконання перевізником, що здійснює пасажирські перевезення за маршрутом Хмельницький-Давидківці, умов договору. За словами жінки, неодноразово замість великого автобуса на рейс подається малогабаритний, через що він їде перевантаженим.

Олег Вікторович надав доручення керівникам відповідних структурних підрозділів вивчити питання та підготувати заявникам письмові відповіді.

Окрім того, посадовець у перерві між дзвінками поспілкувався з журналістами телеканалу “Ексклюзив”.  Вони, зокрема, поцікавились, як складається в області ситуація у зв’язку з тимчасовими надзвичайними заходами в енергетиці.

Олег Вікторович повідомив, що на даний час віялових відключень електроенергії в області не планується, але під час наради з керівниками енергоємних виробництв вони були попереджені про імовірність такого розвитку подій. Розробляється план переведення виробництва на таких підприємствах у третю зміну з метою зменшення навантаження на енергосистему у пікові години. Також посадовець зауважив, що за попередньою оцінкою запасів палива в області повинно вистачити до середини квітня.

Олег Гуменний підкреслив, що керівництво облдержадміністрації ставить перед собою завдання найближчими роками вжити всіх можливих заходів по підвищенню енергонезалежності області. Як позитивний приклад впровадження таких заходів – м.Кам’янець-Подільський, яке вже цієї весни планує відмовитися від опалення газом.  Опалювати місто завдяки альтернативним джерелам енергії стане можливим завдяки квартальним котлам на агропелетах, що вже функціонують в місті. Також добудовується теплоенергостанція на щепі.

Головним стримуючим фактором до залучення інвестицій в цю сферу посадовець називає законодавчу неврегульованість окремих питань. Але навіть незважаючи на це, в області розвиток альтернативних джерел енергії є і залишатиметься в пріоритеті, і влада робитиме все можливе, щоб досягти прогресу у цьому напрямку.

Зберегти

Зберегти