22.02.2017 — 09:11

Хмельницькі стоматологи взяли участь у науково-практичному семінарі

21 лютого відбувся науково-практичний семінар у форматі телемосту між Києвом, Хмельницьким і Запоріжжям. Практичним лікарям-стоматологам державних і приватних лікувальних закладів краю розповідали про сучасні стратегії профілактики та лікування стоматологічних захворювань, світовий досвід та перспективи розвитку. Організували семінар Міністерство охорони здоров’я України, Національна медична академія післядипломної освіти (НМАПО) імені П. Л. Шупика та Інститут стоматології НМАПО ім. П. Л. Шупика.

З вітальним словом до учасників зібрання звернулися перший проректор НМАПО ім. П. Л. Шупика, член-кореспондент НАМН України, професор Юрій Вдовиченко та віце-президент Асоціації стоматологів України, головний позаштатний стоматолог МОЗ Олексій Павленко. Вітання від нашого краю виголосила головний позаштатний стоматолог Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА Валентина Левицька.

У ході семінару його учасників поінформували про комплексне лікування інфекційно-запальних захворювань порожнини рота. Крім того, розповіли про сучасні методи реабілітації, основні ризики ускладнень при пародонтиті та дентальній імплантації, а також більш широко розкрили тему болю і запалення в стоматології. По завершенню семінару усі зареєстровані учасники отримали відповідні сертифікати.

Інна Левінська,

Хмельницький обласний Центр здоров’я