23.02.2017 — 14:52

Учнівське самоврядування – дієва школа для молоді!

21 лютого на базі Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді відбувся збір обласної ради старшокласників, який  об’єднав представників учнівського активу Хмельниччини.

Відкрив збір лідерів Григорій Гончарук, директор Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Григорій Макарович провів аналіз роботи лідерського руху за 2016 рік та зауважив, що для того, щоб розвивати учнівське самоврядування у навчальних закладах, необхідно працювати впевнено і наполегливо.

Ольга Поліщук, головний спеціаліст відділу професійної освіти та виховної роботи Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації, також привітала учасників та побажала їм натхнення, творчості, та завжди йти до мети, адже лідер – це той, хто йде попереду та веде за собою інших.

Ми живемо у часи змін та перетворень. Війна на Сході не залишає нікого байдужим до сьогоднішніх подій. Винятком не стали і старшокласники області. Реалізуючи проект «Схід та Захід разом» діти мають змогу поспілкуватися та розділити біль своїх однолітків із Донеччини та Луганщини.

Лідери учнівського самоврядування зміцнили свої знання про рідку Україну та вивчили адміністративну карту нашої держави під час участі в інтерактивній грі «Україна Соборна! Україна єдина!»

Протягом кількох років лідери самоврядування створили потужну команду. Учнівське самоврядування – це засіб реалізації учнівською громадою своїх прав, обов’язків та ініціатив через прийняття рішень. Саме з такою метою юні управлінці на засіданні обласної ради старшокласників обговорили проекти, яку діятимуть у 2017 році.

На завершення збору для лідерів було проведено ворк-шоп «Учнівське самоврядування як осередок розвитку громади», а тим часом координатори взяли участь у засіданні круглого столу.

Бажаємо усім творчої наснаги, плідної праці та не залишатися байдужими до проблем сьогодення!

За матеріалами Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді