23.02.2017 — 16:59

Відбулася відеоконференція з питань сертифікації насіння та садивного матеріалу

23 лютого відбулася відеоконференція Міністерства аграрної політики та продовольства України з питань проведення сертифікації насіння та садивного матеріалу. Нарада проходила під головуванням Першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка.

Від Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації участь в заході взяв заступник директора Департаменту Вадим Конончук, профільні спеціалісти Департаменту.

Як проінформував Максим Мартинюк, практично в усіх областях матеріальна база насіннєвих лабораторій передана до «Державного центру сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції» і розпочата робота з відбору садивного матеріалу. Уже прийнято «Порядок сертифікації насіння та садивного матеріалу» та затверджено форму сертифіката.

Також заступник Міністра повідомив, що робота по передачі матеріальної бази насіннєвих лабораторій, які не увійшли до «Державного центру сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції» до Держпродспоживслужби, успішно продовжується.

Забезпечення сертифікації насіння і садивного матеріалу – одне із важливих питань Міністерства аграрної політики і знаходиться на постійному контролі, – наголосив Максим Мартинюк.

Під час наради було заслухано звіти департаментів агропромислового розвитку областей щодо діяльності ДП «Державний центр сертифікації та  експертизи сільськогосподарської продукції»  на місцях.

Довідково. В Хмельницькій області на даний час працює дві лабораторії, відібрано понад сто зразків насіння ярих культур.

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації

Зберегти

Зберегти