24.02.2017 — 12:43

Колеги з Польщі запропонували подільським кардіологам обмінюватися досвідом

 22 лютого Хмельницький обласний кардіологічний диспансер відвідали представники American Heart of Poland. Вони поспілкувалися з директором Департаменту охорони здоров’я Яковом Цуглевичем, провідними фахівцями медичного закладу. Ця компанія була створена близько 20 років за участі високофахових кардіологів та кардіохірургів, знаних у всьому світі. В Європі вона має найбільшу мережу, що налічує понад 30 клінік і спеціалізується на лікуванні хвороб серцево-судинної системи. У своїй роботі польські фахівці застосовують комплексний підхід до лікування, починаючи з профілактики і до реабілітації. Це дає можливість пацієнтам швидко повернутися до звичного способу життя.

Значну увагу гості з Польщі приділяють проведенню наукових досліджень і розвитку сучасних медичних технологій, особливо в галузі інтервенційної кардіології та кардіохірургії. Це дало змогу у 2012 році відкрити єдиний в Польщі науково-дослідницький центр з такою спеціалізацією.

Також вони тісно співпрацюють з багатьма лікарями з різних країн Європи та світу у рамках спільної навчальної, науково-дослідницької діяльності, організовують стажування у Польщі, і, що не менш важливо, проводять взаємний обмін пацієнтами.

На Західну Україну польські лікарі завітали, щоб налагодити контакти з колегами і розпочати багатогранну та плідну для обох сторін співпрацю.

Кардіолог з Польщі Анджей Татарчук обговорив з подільськими лікарями перспективи медичного туризму на рівні «Польща-Україна» і навпаки. Також він запропонував розпочати науково-медичну співпрацю, проведення спільних навчальних програм та професійного стажування для українських лікарів, а також визначати спільні інтереси для участі в різноманітних наукових конференціях.

Інна Левінська,

Хмельницький обласний Центр здоров’я