24.02.2017 — 16:58

На Ізяславщині відбулась освітньо-практична конференція “Історія Реформації: вчора, сьогодні, завтра”

У рамках районних заходів із відзначення на Ізяславщині 500-річчя Реформації в районному будинку творчості дітей та юнацтва відбулась районна освітньо-практична конференція “Історія Реформації: вчора, сьогодні, завтра”.

В роботі конференції взяли участь перший заступник голови районної державної адміністрації Павло Ковальчук, керівники окремих структурних підрозділів  районної державної адміністрації, керівники закладів освіти району, вчителі суспільних дисциплін ЗНЗ району, працівники центральної районної бібліотеки, районного будинку культури, районного історико-краєзнавчого музею, громадськість.

Розпочалась робота конференції із перегляду відеофільму «500 років Реформації».

Із доповіддю щодо ролі Реформації у становленні громадянського суспільства перед учасниками конференції виступив завідувач відділу освіти Церкви християн віри євангельської України, член громадської ради при Міністерстві освіти і науки України, аспірант Національного університету «Острозька академія», докторант богослів’я Віктор Вознюк.

У своєму виступі Віктор Володимирович детально проаналізував історію виникнення, розвитку та впливу реформації на всі сторони суспільного життя. В тому числі  він акцентував увагу учасників конференції на впливі Реформації на процес становлення та розвитку процесу громадянського суспільства як в період становлення процесу Реформації так і в сьогоднішній період розвитку громадянського суспільства в Україні.

«Об’єднавшись разом, віримо, що через різні заплановані заходи нам вдасться нагадати про ефективність реформаторських ідей у всіх сферах життя. В першу церкву це  розвиток соціуму, освіти, культури, збереження та примноження сімейних цінностей та загальнолюдських норм життя, більшість яких власне і базується на Біблійних принципах» – наголосив Віктор Вознюк під час свого виступу. «Поняття свободи совісті, рівності людей незалежно від їх релігійної, національної приналежності, захист малозабезпечених, дітей, людей похилого віку та хворих, демократичні інститути влади, — усе це є результатом дії Реформації. Чи не болять ці питання сьогоднішньому українцю? Якщо вони є актуальними, то й їх вирішення також має хвилювати кожного» – наголосив доповідач.

Також перед учасниками конференції виступили – перший заступник голови районної державної адміністрації Павло Ковальчук, завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату районної державної адміністрації Віктор Кучерук, пастор релігійної громади церкви ХВЄ села Плужне Ізяславського району Василь Хмарук.

Йти шляхом реформаторських перемін — це побачити з біблійної позиції не лише релігійну, але й всі інші сфери життя. Цей виклик кинутий кожному особисто, бо зміни в країні не завжди починаються з верховної влади, — мого робочого місця, сім’ї, серця. Змінене серце правильно впливає на оточення, змінює ментальність від суто споживчої до жертовної.

За інформацією Ізяславської райдержадміністрації