28.02.2017 — 13:52

У Хмельницькому проходили бої по правилах, а ММА – спорт для сильних тілом і духом!

25 лютого в спортивному залі ДЮСШ №1 «Буревісник», що в м. Хмельницькому, за сприяння управління молоді та спорту облдержадміністрації, відбувся чемпіонат області із змішаних єдиноборств ММА серед юнаків та дорослих.

В змаганнях взяли участь 33 спортсмени, що представляли 5 спортивних клубів нашого регіону, а саме: м. Кам’янець-Подільський ГО КЗЄ «Гуни», ХОФ Карате джицу, ФСТ «Форс», СК «Панда» та ХСК «Панда».

Змішані бойові мистецтва (MMA)  від англ. Mixed Martial Arts (часто невірно називають боями без правил), являють собою синтез багатьох ударних та борцівських технік. ММА – це повноконтактний поєдинок з приміненням ударів та боротьби як у стійці, так і в партері. Термін «Mixed Martial Arts» запропонований у 1995 році Ріком Блюмом, президентом Battlecade, найпершої організації ММА, і в подальшому, знайшов подальше застосування і в неангломовних країнах. Наразі це офіційно визнаний вид спорту, який має чітко регламентовані правила змагань, а найбільш перспективні любителі мають змогу продовжити професійну кар’єру в ММА.

Змішані єдиноборства ММА – це і ударна, і кидкова, боротьба та бій в партері, а поєднати все це дуже нелегко. Тому переможцями ставали спортсмени, які не тільки володіють всіма цими техніками, але і застосовують потрібний прийом у конкретній ситуації бою, адже на сучасному етапі володіючи лише ударною чи борцівською технікою претендувати на найвище місце на п’єдесталі утопічно.

Формула поєдинку для молодших становила два раунди по дві хвилини, для старших два раунди по три хвилини, а у випадку нічийного результату оголошувався екстра-раунд, який і виявляв переможця. А тому технічної і тактичної підготовленості замало, необхідна ще й неабияка витривалість, а коли і цього було замало, перемогу святкував той що мав крім всього цього ще й непереборну волю до перемоги.

В результаті видовищних та безкомпромісних поєдинків переможцями та призерами стали:

10-11р до33кг
1-Горшечкін Костянтин
2-Євдощук Максим
10-11р до42кг
1-Бабич Єгор
2-Лебідь Данило
3-Чернявський Олександр
12-13р до45кг
1-Дембіцький Олександр
2-Школьнік Олександр

12-13 до56кг
1-Спасюк Дмитро
2-Волевоць Нікіта

14-15 до 60 кг
1-Фурман Денис
2-Мясніков Владислав
3-Бурковський Аркадій16-17р до 60кг
1- Гуменюк Владислав
2-Лазуткін Юрій

16-17р 65кг
1-Шкарупа Андрій
2-Наумюк Дмитро
3-Драгущак Назар

16-17р 75кг
1-Нікіфоров Демид
2-Борець Артур
3-Чабан Валерій

18+р. 70,3кг
1-Котан Костянтин
2-Недзельський Денис
3-Ярославський Ярослав18 р.+ 77,1кг
1-Марценюк Олег
2-Рага Андрій3-Шкарупа Сергій

18+ р  84кг
1-Захарчук Владислав
2-Севастьянов Віталій
3-Рубан Павло
3-Акулов Ігор

Окремо було відзначено в номінації «за волю до перемоги» Павла Рубана та Ігоря Акулова, які хоч і не стали чемпіонами, але незважаючи на травми продовжували бій з своїми суперниками та намагалися використати будь-який шанс щоб «вирвати» таку жадану для них перемогу.

Вручаючи дипломи і медалі переможцям та призерам змагань, начальник управління  молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Клімов наголосив: “Спорт гартує не лише тіло, але й душу – а саме ці якості зараз необхідні нашій державі!”

Вітаємо спортсменів з вдалими виступами  та бажаємо їм нових звитяг!

Вадим Подрушняк,

головний суддя змагань, голова обласного осередку Федерації  змішаних єдиноборств ММА України