28.02.2017 — 17:25

Олександр Корнійчук: Будь-які дії владних структур повинні орієнтуватися виключно на результативність реформ та покращення умов життя громадян області

28 лютого під керівництвом голови обласної державної адміністрації Олександра Корнійчука відбулось розширене засідання колегії облдержадміністрації. Участь у засіданні взяли голова обласної ради Михайло Загородний, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники територіальних підрозділів ЦОВВ, голови райдержадміністрацій, голови міських (міст обласного значення) рад.

Під час засідання колегії Олександр Олександрович прозвітував про соціально-економічний розвиток області у 2016 році та визначив основні напрями діяльності у 2017 році.

Як відмітив голова адміністрації, завдяки спільній роботі влади, бізнесу та громадськості вдалося закласти фундамент для подальшого розвитку краю.

Відтак, відновлено зростання промисловості. Зокрема, у минулі роки через втрату ринків збуту продукції багато підприємств змушені були активно займатися пошуком нових партнерів та споживачів, тому обласна влада докладала максимум зусиль для того, щоб підтримати наших виробників. І на сьогодні є результат – обсяг промислового виробництва зріс на 4,5 відсотка. Упроваджувалися значні інвестиційні проекти, які стануть поштовхом для розвитку регіону.

На рахунок аграрного сектору очільник області зазначив, що Хмельниччина продовжує утримувати лідерські позиції. Не зважаючи на посуху останніх років, область входить до трійки найкращих по збору ранніх зернових. Також відновлюється тваринництво та набуває поширення кооперативний рух.

Значних результатів досягнуто у галузі будівництва. Так, обсяг виконаних будівельних робіт становив понад 1,5 мільярда гривень, що на 7,4% більше показника 2015 року.

Високий рівень освоєння коштів державного фонду регіонального розвитку (понад 94%) свідчить про злагодженість у роботі усіх гілок влади. Торік повністю реалізовано 21 проект, ще 16 буде реалізовуватися у 2017 році.

Крім того, значні обсяги коштів з державного бюджету виділялися для розвитку інфраструктури новостворених об’єднаних громад. Громадами було реалізовано 195 проектів, освоєно 94,4% виділених коштів.

За словами Олександра Олександровича, чимало зроблено і в освітній галузі. Так, для покращення якості навчання наших дітей створено 4 опорні школи та 11 їх філій, оновлюється матеріально-технічне забезпечення. Для підвезення дітей та вчителів до шкіл додатково придбано 30 шкільних автобусів. Налагоджується співпраця між підприємствами та навчальними закладами. Це дозволить задовольнити потребу у кваліфікованих кадрах та забезпечити роботою молодих працівників.

З метою наближення до населення кваліфікованої лікарської допомоги проводилося розширення мережі відокремлених амбулаторій загальної практики/сімейної медицини. У 2016 році відкрито 10 нових амбулаторій. Покращено матеріально-технічну базу лікувальних закладів області.

Щодо питання заробітної плати, голова адміністрації вкотре наголосив: головне завдання на сьогодні – забезпечити максимальну легалізацію бізнесу та дотримання вимог законодавства з виплати мінімальної заробітної плати.

Підсумовуючи сказане, Олександр Корнійчук відмітив, що необхідно працювати над залученням інвестицій в економіку регіону. Зробити повну інвентаризацію інвестиційно привабливих об’єктів. Налагоджувати співпрацю з іноземними інвесторами, надавати їм повну підтримку та супровід. Важливим є залучення до розвитку краю внутрішніх інвесторів. Успішні інвестиції – це найкращий показник ефективної інвестиційної діяльності регіону та сприятливого середовища для ведення бізнесу.

“Сьогодні формується перелік інвестиційних проектів, що можуть бути реалізовані за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. Прошу з усією відповідальністю віднестися до належного оформлення документації, визначення пріоритетних об’єктів, щоб кожна копійка, виділена з державного бюджету на розвиток регіону, була освоєна. Будь-які дії владних структур повинні орієнтуватися виключно на результативність реформ та покращення умов життя громадян області.”, – додав голова адміністрації.

Окремо посадовець зауважив, що на особистому контролі залишається питання забезпечення питною водою населення сільських територій.