01.03.2017 — 14:43

Відбувся семінар у форматі телемосту із сімейної медицини

28 лютого у конференц-залі Хмельницького міського перинатального центру відбувся черговий науково-практичний семінар у форматі телемосту. Цього разу учасники обговорили «Міждисциплінарний підхід до терапії внутрішніх хвороб». Захід відбувся в он-лайн режимі для Києва, Тернополя та Хмельницького.

Організували семінар Міністерство охорони здоров’я України, Національна медична академія післядипломної освіти (НМАПО) ім. П.Л.Шупика за співпраці з Тернопільським державним медичним університетом і підтримки департаментів охорони здоров’я Хмельницької та Тернопільської ОДА, а також науково-практичного журналу «Сімейна медицина».

З вітальним словом до присутніх звернулася доктор медичних наук, професор кафедри управління охорони здоров’я НМАПО ім. П. Л. Шупика Ніна Гойда. Від Хмельниччини учасників телемосту привітала начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги, головний терапевт ДОЗ ОДА Аліна Костенко.

У ході семінару присутні дізналися нову корисну інформацію щодо профілактики та лікування захворювань у дітей відповідно до засад доказової медицини; причини, наслідки та підходи до профілактики та лікування хронічних цереброваскулярних розладів; особливості призначення ліків при цукровому діабеті 2 типу; наслідки та ускладнення при синдромі підвищеної кишкової непрохідності; про замісну терапію препаратами ферментів підшлункової залози; актуальні питання лікування ішемічної хвороби серця; антигістамінні препарати в терапевтичній практиці; сучасні стандарти лікування хронічного обструктивного захворювання легень, артеріальної гіпертензії тощо.

Після завершення семінару зареєстровані учасники отримали відповідні сертифікати.

Інна Левінська,

Хмельницький обласний Центр здоров’я