03.03.2017 — 12:49

У Кам’янець-Подільському підвищували кваліфікацію трактористів

Одним із пріоритетних напрямків діяльності державної служби зайнятості є професійне навчання – здійснення підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації безробітних відповідно до вимог ринку праці, адже сучасний стан економіки ставить високі вимоги до якості та конкурентоспроможності робочої сили. Головною метою при організації такого навчання є узгодження потреб роботодавця та інтересів шукача роботи, що сприяє якнайшвидшому працевлаштуванню безробітного. Слід відзначити, що така форма роботи є взаємовигідною для обох сторін: роботодавець отримує висококваліфікованого працівника, а шукач роботи повертається до продуктивної праці.

Саме тому Кам’янець-Подільський районний центр зайнятості з 24 лютого по 02 березня 2017 року на замовлення роботодавців організував курси цільового призначення на базі Івано-Франківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості для осіб, які через тривалий термін безробіття потребують підвищення своєї кваліфікації.

Так, для потреб конкретних сільськогосподарських підприємств району проведено навчання для 30 трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва за напрямком «Безпечне виконання робіт у сільськогосподарській галузі», під час якого безробітних навчали дотриманню вимог безпеки праці при використанні пестицидів, мінеральних добрив та інших агрохімікатів. Заняття проводила завідувач відділу коледжу Подільського державного аграрно-технічного університету Інна Федорук, а також т.в.о. директора Хмельницького обласного навчально-курсового комбінату Василь Семенов.

Навчання відбувалося за замовленням роботодавців, тож після його завершення, згідно з укладеними договорами, безробітні будуть працевлаштовані в таких підприємствах, як СТОВ «Агрофірма «Україна», ТзОВ «Агро-Еко ХХІ», філії «Мрія» і «Кам’янець-Подільська» ТОВ СП «НІБУЛОН», ПП «Калинський ключ», ПП «Аграрна компанія – 2004», ТОВ «Енселко Агро», СТзОВ АФ «Нефедівське» та СТзОВ «Зоря».

За матеріалами Кам’янець-Подільської РДА