03.03.2017 — 14:35

Олег Гуменний взяв участь в обласній інформаційно-практичній конференції «Всеукраїнська електронна платформа UP.me – нова система взаємодії між державою, бізнесом і суспільством»

Всеукраїнська електронна платформа UP.me – це програмно-апаратний комплекс з модульною інформаційно-комунікативною інфраструктурою, набором IT-рішень та інструментів, які створюють єдиний онлайн-простір (екосистему) для ефективної взаємодії між державою, бізнесом та суспільством.

02 березня 2017 року у м. Хмельницькому, за ініціативи Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України та при підтримці Хмельницької обласної державної адміністрації і Хмельницької торгово-промислової палати, пройшла унікальна подія державного рівня – обласна інформаційно-практична конференція «Всеукраїнська електронна платформа UP.me – нова система взаємодії між державою, бізнесом і суспільством».

Організатори конференції презентували переваги створення єдиного національного цифрового простору для взаємодії держави, бізнесу та суспільства. Україна стала першою країною у світі, де Група компаній UP.me реалізувала запуск Всеукраїнської електронної платформи, що об’єднує органи державної влади, громадські організації, наукові установи та заклади освіти, виробників товарів і послуг, дистриб’юторські і роздрібні мережі, операторів електронної торгівлі, споживачів товарів і послуг тим самим створюючи екосистему ефективного бізнес-партнерства на національному рівні.

В рамках Конференції пройшли виступи та дискусії за участю т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олега Гуменного, представників місцевої влади, керівників громадських організацій, науковців, керівників вищих навчальних закладів, представників бізнесу.

Виступаючи перед присутніми Олег Вікторович зазначив, що сьогодні в державі гостро постає питання впровадження новітніх конкурентоспроможних інформаційно-комунікаційних технологій в усі сфери суспільного життя, зокрема в діяльність органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Використання сучасних технологій призведе, в тому числі, до детінізації економічних відносин та підвищенню ВВП.

Посадовець також відмітив, що маючи висококваліфікованих, найкращих спеціалістів в ІТ-сфері, Україна не може стояти осторонь світових тенденцій, займаючи передостанні місця у світових рейтингах з розвитку та впровадження сучасних технологій! Ми маємо всі ресурси та можливості для розбудови нашої країни і маємо їх використовувати! Нам необхідно модернізувати «класичні» сектори економіки (виробництво, торгівля, надання фінансових і банківських послуг тощо) та забезпечити їх перехід у «цифровий» формат.

“Всеукраїнська електронна платформа UP.me реалізовує масштабні загальнонаціональні завдання по створенню ефективного онлайн-середовища для державних і громадських структур, усіх форм бізнесу і споживачів, наукових і освітніх установ. Платформа увібрала в себе найкращий світовий досвід у сфері цифровізації та впровадження найсучасніших інформаційно-комунікаційних технологій. Це є національна екосистема, створення якої є вимогою часу та суспільства”, – підсумував Олег Гуменний.

Продовжуючи тему дискусії, В’ячеслав Биковець, генеральний директор Спілки підприємців малих, середніх та приватизованих підприємств України відмітив, що малий та середній бізнес – це соціально-економічний фундамент, без якого не може стало розвиватися жодна держава. За рахунок відкриття підприємцями власної справи в державі знижується рівень безробіття та одночасно збільшується рівень доходів населення, що в свою чергу, призводить до зростання сукупного попиту та збільшення виробництва. Також за словами виступаючого, мале та середнє підприємництво допомагає державі вирішувати економічні та соціальні проблеми, адже створюється конкурентне середовище та умови для функціонування приватного капіталу, створюються додаткові робочі місця, запроваджуються програми професійного навчання, підвищується привабливість країни для іноземних інвестицій, на краще змінюється структура і якість внутрішнього валового  продукту.

На думку В’ячеслава Михайловича, Всеукраїнська електронна платформа UP.me створена саме для вирішення головних завдань підприємств малого та середнього бізнесу, як сучасний потужний канал для реалізації товарів та послуг, та платформа для залучення інвестицій.

Висловила своє бачення з вищевказаного питання і Наталія Бєлякова, президент Хмельницької торгово-промислової палати: «Пріоритетним завданням для нас є сприяння розвитку внутрішньої та міжнародної торгівлі та залучення інвестицій в економіку України, із впровадженням кращих світових практик. Всеукраїнська електронна платформа UP.me – це комфортний доступ до ринків та інформації для всіх ії учасників. Це інструмент для використання сучасних технологій задля отримання вільного та рівного доступу до електронних послуг за допомогою єдиного ресурсу. Саме в результаті впровадження Всеукраїнської електронної платформи буде створене сприятливе бізнес – середовище, що сформує позитивний міжнародний імідж країни, від якого виграють всі».

На завершення Конференції Сергій Луцюк, керівник проекту Всеукраїнська електронна платформа UP.me зазначив, що протягом останніх десятиліть світ стрімко рухається до економіки нового типу, у якому новітні інформаційні технології та цифрова трансформація є вирішальними факторами, що визначають конкурентоздатність як на рівні держави, так і на рівні окремих підприємств.

Як зауважив Сергій Володимирович, згідно прогнозів провідних вчених та світових експертів протягом 10-15 років усі сфери життєдіяльності у державі будуть переведені у цифровий формат, що сприятиме підвищенню ефективні взаємодії між державою, бізнесом та суспільством.

“Спільна робота провідних фахівців з різних сфер науки, бізнесу, державних структур, громадських та профспілкових організацій дозволила створити багатофункціональну технологію, що складається з організаційних методик та інструментів, а також економічних стимулів для наповнення та функціонування Всеукраїнської електронної платформи UP.me, яка забезпечує перехід в цифровий простір усіх секторів життєдіяльності у суспільстві», – додав керівник проекту.