06.03.2017 — 15:42

Ізяславщина читає Кобзаря

Він пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру. Ми повинні завжди пам’ятати про генія українського народу – Тараса Шевченка.

Мабуть, не один з нас відкрив для себе Шевченка ще в ранньому дитинстві. Такі прості і звичайні слова. Стільки раз повторюємо їх, вслухаємось в їхню мелодику і не можемо розумом збагнути, словами розказати, в чому їх сила, неповторність, особливий магнетизм.

Напевно, отак і самого Шевченка повністю пізнати, вивчити, усвідомити просто неможливо. Він настільки багатогранний і невичерпний, що безкінченний. Читаючи його твори, просто неможливо не захоплюватись його ерудицією і широким діапазоном сприйняття світу мистецтва, літератури.

Це людина, яка давно стала символом, знаком, легендою. Творчість Шевченка – це не просто поетична творчість, а й філософія і мудрість. А тому кожна зустріч із його творчістю – це нові й нові відкриття.

З 1 по 7 березня бібліотечними закладами Хмельниччини крокує обласний поетичний онлайн-марафон “Хмельниччина читає Шевченка”, присвяченого 203-річниці з дня народження Великого Кобзаря.   Його учасниками стали: 2 березня юні читачі Плужненської сільської бібліотеки для дітей, а 6 березня юні читачі Ізяславської районної бібліотеки для дітей. Юні пошановувачі творчості Тараса Шевченка протягом 30 хвилин, за допомогою скап-зв’язку читали одноліткам із інших районів та міст Хмельниччини свої улюблені поезії та уривки з поем Великого Кобзаря.

Послухати як зворушливо і проникливо діти читають творчість Кобзаря завітали педагоги закладів освіти міста Ізяслав та бібліотекарі Ізяславського районну.

Для всіх поколінь Тарас Шевченко, його слово – потужне джерело національної свідомості.

Організований Хмельницькою обласною бібліотекою для дітей імені Т.Шевченка поетичний марафон це можливість протягом тижня чути пророче Тарасове слово. Саме такі заходи дають можливість  осмислити не лише велич геніального Поета і пророка, його славу, але й осягнути непроминущість тих святих ідеалів, заради яких жив , творив і боровся великий син України.

За матеріалами відділу культури Ізяславської РДА