07.03.2017 — 09:59

Мінагрополітики провело відеоконференцію з регіонами з питань роботи Українського державного фонду підтримки фермерських господарств

3 березня відбулася відеоконференція Міністерства аграрної політики та продовольства України з питань роботи Українського державного фонду підтримки фермерських господарств. Відеконференція проходила під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Олени Ковальової.

Від Хмельниччини участь в нараді взяли участь заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрацій Вадим Конончук, директор відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств Неоніла Цибулько та голова Асоціації фермерів у Хмельницькій області Анатолій Перейма.

В ході відеоконференції міністерством аграрної політики та продовольства України було озвучено, що у 2017 році з Державного бюджету України для підтримки сільськогосподарських товаровиробників виділені кошти на наступні напрями бюджетної підтримки: часткова компенсація відсоткової ставки за банківськими кредитами, в сумі 300 млн.грн., підтримка садівництва і хмелярства, в сумі 75 млн.грн., підтримка тваринництва, в сумі 170 млн.грн., часткова компенсація вартості придбаної сільськогосподарської техніки, в сумі 550 млн.грн.. Умови надання цих напрямів бюджетної підтримки, законодавчо поки що не затверджені.

Крім того, на заміну спецрежиму ПДВ для сільгосптоваровиробників-платників даного податку, передбачається 4 млрд.грн. бюджетної дотації, умови отримання якої визначені Постановою КМУ від 08.02.2017 року №83.

За матеріалами Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації

Зберегти