14.03.2017 — 10:17

Працівниками Управлінням Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області протягом січня – лютого 2017 року проведено 13 контрольних заходів

 

В результаті їх проведення виявлено втрати матеріальних та фінансових ресурсів на загальну суму 5,5 млн гривень.

Вжитими заходами забезпечено відшкодування втрат, в тому числі з  урахуванням виявлених порушень у попередніх звітних періодах, на суму  3,8 млн гривень.

До бюджетів всіх рівнів надійшло коштів на суму понад 1,2 млн гривень.

За допущені фінансові порушення 19 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, матеріали 5 ревізій передано до правоохоронних органів.

За результатами контрольних заходів правоохоронні органи розпочали 4 досудових розслідування та вручили 2 письмові повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

До установ та організацій, під час ревізій яких виявлено порушення, застосовано 7 фінансових санкцій у вигляді призупинення бюджетних асигнувань, зупинення операцій з бюджетними коштами та зменшення бюджетних призначень розпорядникам бюджетних коштів.

Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України з початку  року надіслано відомості про виявлену фінансову операцію, що підлягає фінансовому моніторингу, на суму 2,9 млн грн.

Економічний ефект від впровадження 16 пропозицій, наданих за результатами проведених державних фінансових аудитів становить 381,3 тис. гривень.

Крім того, Управління Західного офісу Держаудитслужби у Хмельницькій області  повідомляє  про функціонування “телефону довіри”, за яким громадяни можуть повідомляти про відомі їм випадки зловживань і фінансових порушень при витрачанні бюджетних коштів, використанні державного чи комунального майна за номерами телефонів –(0-332) 77-09-16 – Управління Західного офісу Держаудитслужби у Хмельницькій області, (0-322) 55-41-88 – Західний офіс Держаудитслужби (м. Львів), (044) 425-38-18 – Державна аудиторська служба України (м. Київ).

Про вчинки працівників Управління, які мають ознаки корупційних дій  ви можете повідомляти за номерами (0-382) 653722 , (0322) 60-31-70.

За матеріалами прес-служби Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області