14.03.2017 — 17:30

30-ту річницю утворення відзначила Хмельницька обласна організація ветеранів  

 

Сьогодні ветерани області відзначають важливу дату – 30-річчя з часу створення Хмельницької обласної ветеранської організації.

14 березня 2017 року виповнюється 30 років з часу, коли у 1987 року відбулась перша установча конференція ветерані області, на якій було обрано облраду ветеранів в складі 56 осіб і першим головою Мехеду Михайла Ілліча, учасника бойових дій ІІ-ої світової війни. Наразі область нараховує в 25-ти райміських і 886 первинних організаціях понад 348 тис. ветеранів.

Привітати ветеранський актив організації, ветеранів праці, військової служби та дітей війни завітали т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олег Гуменний, заступник голови обласної ради Валерій Лесков, голова обласної ради організації ветеранів Володимир Купратий та інші поважні гості.

Розпочався урочистий пленум з привітань членів волонтерського загону «Спадкоємці Перемоги» гімназії № 2, які в урочистій атмосфері порадували учасників заходу патріотичними віршами та піснею.

В свою чергу, Володимир Купратий вручив юним патріотам «Подяку» та побажав їм успіхів у навчанні і вирости гідними патріотами України.

Продовжуючи урочистий пленум Володимир Іванович зробив маленький екскурс до витоків створення ветеранської організації, розповів про щоденну роботу та здобутки організації.

Також голова організації ветеранів висловили вдячність ветеранам за патріотизм та мужність, багаторічну плідну працю, вагому роль та активну участь у громадсько-політичному житті області, побажав їм міцного здоров’я, щастя, наснаги, миру, успіхів у здійсненні планів та задумів.

Пролунали слова вітання з нагоди 30-річчя створення обласної ветеранської організації і від т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олега Гуменного, який  відмітив, що Хмельницька обласна ветеранська організація одна з найактивніших і найчисельніших громадських об’єднань в нашій області, де об’єднали свої зусилля ветерани другої світової війни, ветерани праці, військової служби, діти війни, пенсіонери, та українці, які захищали нашу землю від нацистів, а пізніше самовіддано відбудовували післявоєнну Україну.

Також Олег Вікторович зауважив, що у роботі обласної влади одним з пріоритетів залишається належне забезпечення доступної та якісної медичної допомоги  населенню, особливо інвалідам та ветеранам війни, людям похилого віку, учасникам АТО та членам їх сімей.

 “Наш прямий обов’язок є поліпшення якості життя тих, хто не пошкодував свого здоров’я для кращого майбутнього нашої Батьківщини. Ваш досвід безцінний. Ви є міцною  ланкою взаємодії і взаємодопомоги між владою та ветеранами нашої області. Ми вдячні вам за співпрацю, за відстоювання інтересів ветеранства, за турботу про людей похилого віку, за патріотичне виховання молоді. Нехай ваша організація завжди має підтримку у втіленні найкращих ідей на благо Хмельниччини та всієї України!, – підкреслив посадовець.

На завершення Олег Вікторович подякував ветеранам за активну діяльність та побажав здоров’я, довгих мирних років життя, любові і тепла в родинах, невичерпної енергії.

У ході урочистостей ряд ветеранів відзначено Почесними грамотами та вручено цінні подарунки.

Учасники заходу мали змогу насолодитися прекрасними виступами акторів обласного академічного музично-драматичного театру ім. Михайла Старицького, Заслужених артистів України та творчих колективів області.