07.02.2017 — 12:06

Підсумки виступу збірної команди Хмельницької області в зимовому чемпіонаті України з велоспорту на треку в олімпійських видах програми

З 4 по 9 лютого у м. Львові проходив зимовий чемпіонат України в олімпійських видах програми. У змаганнях взяли участь 21 команда. На старт вийшло 214 спортсменів. З Хмельницької області поїхало 9 спортсменів. Незважаючи на велику конкуренцію, спортсмени Хмельницької області традиційно були в числі переможців і призерів, збірна команда області виборола 6 медалей.

У командній гонці перше місце серед дівчаток зайняла Лазурко Ірина, перше місце серед молодших дівчат посіла Кондрут Віолетта, (Віолетта найменша учасниця з Хмельницького). Третє місце серед молодших юнаків зайняв Витвицький Володимир. У командному спринті наші спортсмени теж взяли медалі. Так, 3 місце по дівчаткам зайняла Лазурко Ірина, 2 місце по молодшим дівчаткам зайняла Кондрут Віолетта, 4 місце наші юнаки Жук Богдан, Савчук Іван і Стецюк Вадим, хлопці вийшли у фінал за 3-4 місце, боролися до кінця і їм не вистачило зовсім трохи 6 сотих секунди щоб встати на п’єдестал.

Кейрін – це коли гонщики стартують одночасно групами в складі від 6 до 9 чоловік. Перед гонщиками їде мотоцикліст, який стартує зі швидкістю 25 км/год і поступово підвищує свою швидкість. За кілька кіл до фінішу, мотоцикліст залишає трек. Після цього гонщики змагаються в найпотужнішому спринті, переможцем вважається перший перетнув фінішну лінію. Швидкість гонщиків на фінішній прямій досягає 70 км/год, в цій дисципліні 3 місце зайняла Лазурко Ірина, на рахунку дівчини 14 медалей на чемпіонатах України за її кар’єру. Наша Хмельницька команда успішно виступила на зимовому чемпіонаті України. Найвагоміший внесок у загальний успіх Хмельницької команди внесли вихованці ДЮСШ УО.

Готували наших спортсменів до цих змагань тренери Кондрут Вікторія і Кондрут Віталій.