16.03.2017 — 13:06

На Хмельниччині стартував новий проект служби зайнятості «Молодіжна студія  кар’єрного розвитку «ВЕКТОР.ocz»»

 

В Хмельницькому кооперативному торговельно-економічному інституті 15 березня відбулася презентація та перше заняття молодіжної студії  кар’єрного розвитку «ВЕКТОР.ocz», яка створена при Хмельницькому обласному центрі зайнятості.

Відкриваючи захід, начальник відділу організації профорієнтації  Хмельницького ОЦЗ Г.Баштанова повідомила: «Молодіжна студія  кар’єрного розвитку – це нова форма роботи з молоддю, яка запроваджується службою зайнятості. Подібні студії, також, створені при Хмельницькому та Кам’янець-Подільському міських центрах зайнятості. Заняття в таких студіях допоможуть випускникам стати більш конкурентоспроможними, мобільними та привабливими для роботодавців, краще підготуватися до виходу на ринок праці, сформувати адекватне ставлення до перспектив власної зайнятості».

Хмельницький кооперативний інститут став першим навчальним закладом в Хмельницькому, в якому розпочинає свою  роботу Студія, оскільки керівництво інституту завжди зацікавлено ставиться  до ініціатив служби зайнятості та активно співпрацює з нею.

Перше заняття студії «ВЕКТОР.ocz» для майбутніх менеджерів  провела керівник студії С.Гаврилюк, заступник начальника відділу організації профорієнтації  Хмельницького ОЦЗ. Вона  поінформувала про послуги служби зайнятості, які може отримувати молодь навіть в період навчання: оволодіння навиками складання резюме та відеорезюме, проходження співбесіди з роботодавцем, використання інтернет-ресурсу, в тому числі, порталів служби зайнятості, та інших джерел для пошуку вакансій, користування онлайн-платформами для отримання нових знань та компетенцій тощо. С.Гаврилюк підкреслила, що за вибором студентів в Студії  будуть проводитися семінари з вищезазначених питань, а також, тренінги з питань підприємництва, розвитку комунікативних навиків, вмінь роботи в команді та вирішення конфліктних ситуацій. Всім бажаючим будуть надаватися індивідуальні професійні консультації щодо підготовки резюме та відео резюме, визначення особистісних професійно важливих якостей, наявності підприємницького потенціалу тощо.

З метою визначення тематики наступних занять студентам було запропоновано  заповнити анкети. Завершуючи першу зустріч, представники служби зайнятості висловили готовність до подальшої співпраці та побажали майбутнім фахівцям успіхів в навчанні та  вдалої  професійної самореалізації.

За матеріалами відділу організації профорієнтації Хмельницького ОЦЗ