17.03.2017 — 16:11

Хмельниччину з робочим візитом відвідав Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук

В рамках візиту Сергій Савчук зустрівся з головою облдержадміністрації Олександром Корнійчуком та головою обласної ради Михайлом Загородним, поспілкувався з журналістами та провів семінар на тему: «Поширення досвіду заміщення газу альтернативними видами палива та розвитку сфери відновлювальної енергетики».

Перед початком семінару Сергій Савчук зустрівся з головою обласної державної адміністрації Олександром Корнійчуком, який зазначив, що в області значна увага приділяється пошуку і впровадженню у життя альтернативних джерел енергопостачання, підвищенню енергоефективності в частині так званих «теплих кредитів».

За словами очільника області, проведення таких семінарів сприятиме обізнаності та поширенню досвіду. Також спонукатиме до пошуку нових потенційних інвесторів для реалізації проектів пов’язаних з енергозбереженням та впровадженням нових технологій. А це в свою чергу, дозволить створити нові робочі місця та  збільшити надходження до місцевих бюджетів.

Продовжуючи робочий візит на Хмельниччину Сергій Савчук поспілкувався з представниками місцевих засобів масової інформації.

“Сьогодні для держави актуальними залишаються питання скорочення споживання газу, пошуку шляхів його заміщення, розробка відповідних стимулюючих механізмів та залучення інвесторів”, – зазначив голова Держагенства.

Сергій Дмитрович висловив сподівання, що проведення подібних семінарів дасть можливість популяризувати нові альтернативні джерела електричної енергії та спільно інвестувати проекти з відновлювальних джерел енергії.

Більш широко обговорили питання поширення та впровадження досвіду виробництва теплової та електричної енергії з альтернативних джерел, стимулювання до впровадження проектів у сфері ВДЕ та законодавчі аспекти в даній сфері на семінарі за участю голови обласної ради Михайла Загородного, т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олега Гуменного, представника міської ради, міжнародних експертів, експертів у сфері відновлювальної енергетики та профільних асоціацій, ЗМІ.

На завершення робочої поїздки Сергій Савчук спільно з керівництвом облдержадміністрації та обласної ради відвідають будівництво об’єктів альтернативної енергетики у м. Кам’янець-Подільський.