17.03.2017 — 17:09

Засідання громадської ради при обласній державній адміністрації

Голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук взяв участь у засіданні громадської ради при облдержадміністрації.

Привітавши з початком роботи оновленого складу консультативно-дорадчого органу, побажав успіхів у подальшій роботі та запевнив у всебічному сприянні їх діяльності.

«Запевняю Вас, що працюючи у тісній співпраці ми спільно зможемо вирішити багато проблемних питань. Я завжди відкритий для спілкування і прийняття конструктивних рішень», – наголосив очільник області.

У ході засідання громадської ради присутніми розглянуто ряд важливих питань щодо роботи самого дорадчого органу, обговорено його положення та механізми взаємодії між створеними комітетами.

Відбулось заслуховування голів комітетів, щодо результатів перших їх засідань, узгодження їх положень та порядку роботи.

Голова громадської ради Володимир Васильович наголосив на обов’язковій участі членів громадської ради у запланованих заходах обласної державної адміністрації за напрямками створених комітетів.

Доручено профільному комітету вивчити питання щодо створення кардіохірургічного відділення у кардіодиспансері, зокрема матеріально-технічні можливості та доцільність вкладення коштів у створення нового такого відділення у разі наявного функціонуючого кардіологічного відділення обласної лікарні, яке наразі проводить оперування та лікування.

Обговорюючи проблемні питання сьогодення, присутні члени громадської ради вирішили звернутись до органів влади з вимогою перегляду штрафних санкцій органами держпраці у разі порушення законодавства про працю та висловили негативну позицію щодо будівництва верхнього Дністровського каскаду ГЕС.

Також, задля встановлення тісної співпраці та обміном досвідом прийнято рішення про проведення найближчим часом форуму за участю регіональних громадських рад та інших інститутів громадянського суспільства.