14.03.2017 — 12:53

Хмельничанки вибороли друге місце на чемпіонаті України з велоспорту на шосе

 

В Ужгороді з 8 по 12 березня відбувся чемпіонат України в багатоденній гонці з велоспорту на шосе. Подія помітна, адже національні змагання елітних шоссейників зібрало на території закарпатської області приблизно 20 команд, на старт вийшло 148 учасників.

 З Хмельницької області участь у змаганнях взяли 11 спортсменів: дві жінки, чотири юніора і п’ять юніорок .

ДЮСШ УО – Дитячу юнацьку спортивну школу управління освіти представило 9 спортсменів і 2 спортсмена представило ШВСМ-Школа вищої спортивної майстерності.

Відбулися змагання в чотирьох вікових категоріях: (чоловіки, жінки, юніори, юніорки). Гонка проходила в 4 етапи,  індивідуальна гонка на час і три групових гонки.

Протягом чотирьох днів за подіум боролися команди і гонщики майже з усіх областей України, але численними представниками виявилися команди: Київської, Львівської, Хмельницької, Житомирської  та Миколаївської областей.

Хоч погода не сильно сприяла проведенню чемпіонату, спортсменам це не завадило – вони виходили на старт і боролися до останнього.

У перший день змагань чемпіонату України  в  індивідуальній гонці на час, наша Хмельничанка  Вікторія Ярошенко показала другий результат в індивідуальній гонці на 9 кілометрів. Вона проїхала цю дистанцію з результатом 15 хв 47 сек. програла  36 сек. Ользі Кулініч з Білої Церкви.

Наступних три дні проходили групові гонки. За підсумками чотирьох етапів в кращу шістку потрапили Вікторія Ярошенко, вона закінчила цю багатоденну  гонку  четвертою . За нею 5 місце Гусельнкова Еліна і 6 місце Калашник Анастасія.

У командному заліку хмельничанки в складі  Лазурко Вікторія,  Гусельникова Еліна, Ярошенко Вікторія  і Калашник Анастасія показали друге місце.

Наші юніори в командному заліку закінчили шостими. Кращим з юніорів був Андрій Лисюк він закінчив гонку одинадцятим.

ДЮСШ УО вітає всіх учасників та переможців з закінченням чемпіонату і бажає, щоб велоспорт в Україні розвивався і виходив на новий рівень.