22.02.2017 — 12:15

Експортери Хмельниччини отримали вдвічі більше сертифікатів для безперешкодної торгівлі з країнами Євросоюзу

З початку 2017 року кількість виданих Хмельницькою митницею ДФС сертифікатів з перевезення товарів EUR.1 досягла 194 одиниць. Ця цифра вдвічі перевищує рівень відповідного періоду минулого року.

Кількість європейських країн, які активно купляють продукції, вироблену на Хмельниччині, на сьогодні становить два десятки партнерів. Що стосується товарів, подільські виробники відправляють на експорт передусім мед, крупи, збіжжя, солод, санітарно-технічні та електротехнічні вироби та продукція лісового господарства.

Цьогоріч найбільшу кількість сертифікатів було отримано ПАТ «Славутський комбінат «Будфарфор», ПАТ «Оболонь», ТОВ «Украгротрейдінг-експорт»,  СОК «Перший національний аграрний кооператив». Статус уповноважених експортерів мають ТОВ «Карат», ТОВ «Сансервіс», ТОВ «Сиріус Екстружен» та ТОВ «УКР-ВОЛНАТ».

Як зазначають провідні фахівці Хмельницької митниці ДФС, надання сертифікаційних умов товарам українського походження, які експортуються до країн – членів ЄС, забезпечує дію  преференційних ставок ввізного мита. З іншого боку перевагою використання статусу уповноваженого (схваленого) експортера є те, що для отримання тарифних преференцій український експортер товару без оформлення сертифіката з перевезення форми EUR.1 самостійно, без залучення митниці, визначає та декларує походження товарів на комерційних товаросупровідних документах, що дозволяє прискорити процедуру експорту товару. При цьому строк дії статусу схваленого експортера не обмежений у часі.

За інформацією Хмельницької митниці ДФС