21.03.2017 — 16:29

Міжнародний день лісу

21 березня в усьому світі відзначається Міжнародний день лісу. Цю традицію було започатковано Європейською конфедерацією сільського господарства в 1971 році, а у 2013 році Генеральна Асамблея ООН проголосила його Міжнародним днем лісу.

Це ще одна нагода привернути увагу суспільства до важливих екологічних проблем світового рівня та нагадати людству про справжні цінності.

Проблема збереження лісу та його багатств стоїть сьогодні на одному з перших місць в ряді найважливіших екологічних завдань для всіх країн світу.

До слова, лісистість Хмельницької області становить 12,8%. Цей відсоток  лісистості  нижчий  від  середнього  по  державі.  За науково обґрунтованими підрахунками  встановлено,  що  оптимальний  показник  лісистості  для  Хмельницької  області  повинен  складати  17%,  а  це  означає,  що  площа  лісів  має  збільшитись  майже  на  85 тис. га.

Міжнародний день лісу святкується в день весняного рівнодення в Північній півкулі, що за традицією вважається першим днем весни і є символом нового життя та нових починань.

Важливо зазначити, що ліси є загальним надбанням людства. Вони являють собою найбільш біологічно різноманітну екологічну систему всієї суші, в якій мешкає і росте більше половини всіх наземних видів тварин, комах і різноманітних рослин.

Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації закликає дбайливо ставитись до лісу, адже тільки так можна збагатити планету чистим і свіжим повітрям, покращити екологічну ситуацію рідного краю, зберегти здоров’я собі та майбутнім поколінням. Берегти природу – завдання кожного!

 За інформацією Департаменту екології та природних ресурсів ОДА