22.03.2017 — 16:07

22 березня – Всесвітній день води

День водних ресурсів бере свій початок з Конференції з навколишнього середовища і розвитку (ЮНСЕД), що відбулася в 1992 році в Ріо-де-Жанейро. Генеральна Асамблея ООН (резолюція 47/193 від 22 грудня 1992 року) ухвалила офіційне рішення про щорічне відзначення 22 березня як Всесвітнього дня водних ресурсів, щоб нагадати всім жителям планети про значення і важливість води для існування життя на Землі. З 1993 року офіційно на всій планеті стали святкувати Всесвітній день водних ресурсів.

День 22 березня дає унікальну можливість нагадати людству про надзвичайну важливість водних ресурсів для навколишнього середовища і розвитку суспільства. Практичні зусилля можуть допомогти поглибити суспільне розуміння як проблем, так і шляхів їх подолання у цій сфері. Для досягнення позитивних результатів необхідно перетворити слова на зобов’язання і дії у рамках загальної теми. Щороку в цей день озвучується нова проблема, пов’язана із забрудненням водних ресурсів на планеті й лунає заклик до її розв’язання.

На честь відзначення цього свята, в Департаменті екології та природних ресурсів облдержадміністрації відбулося засідання круглого столу за участю представників структурних підрозділів облдержадміністрації, обласної ради, виконавчих органів влади, громадськості, студентської молоді та фахівців Департаменту.

На засіданні обговорювались питання інтегрованого управління водними ресурсами та перспективи зближення з водною політикою Європейського Союзу, регулювання використання водних ресурсів та стан поверхневих вод Хмельницької області у 2016 році.

В ході засідання було винесено ряд важливих пропозицій, які, в майбутньому, дадуть змогу вирішити порушені на обговоренні питання.

За матеріалами Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації