20.03.2017 — 12:05

Волочиський район продовжує участь в проекті СЄ/ПРООН

У вересні цього року в Україні завершується реалізація ІІІ фази спільного проекту ПРООН/ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Підводячи підсумки роботи, центральне керівництво Проекту підрахувало вільні лишки, яких вистачає на реалізацію заходів ще по 12 мікропроекних пропозиціях громад, щоб покращити умови проживання людей у сільській і міській місцевості по всій країні.

Приємною новиною для нашої області стало те, що за результатами розгляду заявок на конкурсі по відбору громад, які беруть участь у Проекті, Волочиський район разом із Ізяславським ввійшов  в основний список, визначивши основним пріоритетом сферу  охорони здоров’я.

В середу, 15 березня, відбулися збори представників громади в с. Купіль, де  за результатами голосування одноголосно прийнято рішення про співпрацю з Проектом МРГ – ІІІ. В заході також взяли участь координатор обласного підрозділу впровадження спільного проекту СЄ/ПРООН «МРГ-ІІІ» Ігор Клепач, голова адміністрації Володимир Сергійчук, начальник управління АЕРІ райдержадміністрації Юрій Марущин, головний лікар районного центру ПМСД Анатолій Коломієць, Купільський сільський голова Лариса Кінделевич.

На зустріч в сільському будинку культури зібралися понад 70 мешканців села. Із зацікавленістю вони переглянули підготовлені презентації про досвід вирішення існуючих  проблем громад нашого району, які вже приймали участь в Проекті, зокрема:

у ІІ фазі – села Порохня та Писарівка – вуличне освітлення; села Маначин та Курилівка – енергозберігаючі заходи в школі та дитсадку відповідно.

у ІІІ фазі – села Дзеленці, Завалійки та Яхнівці – вуличне освітлення; село Лозова – енергозберігаючі заходи в місцевій школі.

Після тривалої дискусії, учасники зборів одноголосно прийняли рішення про готовність громади розпочати участь у Проекті, визначивши для себе впровадження мікропроекту з термомодернізації місцевої лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

В підсумку вирішили створити громадську організацію «Купільська мрія» та обрали її функціональну групу із  5 односельчан. Головою громадської організації обрали Оксану Осадчу, доручивши їй здійснити процедуру реєстрації.

Вже найближчим часом ГО розпочне технічне обстеження об’єкта, визначить пріоритети та обсяги робіт, приступить до виготовлення проектно-кошторисної документації.

За матеріалами Волочиської РДА