23.03.2017 — 09:00

На базі Ізяславського району відбувся науково-практичний семінар керівників методичних об’єднань директорів закладів освіти області

 

22 березня на базі Сахновецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбувся науково-практичний семінар керівників методичних об’єднань директорів загальноосвітніх навчальних закладів області з проблем інноваційних підходів до управління зростанням  професійної компетентності вчителя. Організатором семінару виступив Хмельницький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти за сприяння відділу освіти, молоді та спорту Ізяславської районної державної адміністрації.

У його роботі взяли участь: перший проректор Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Віктор Очеретянко, завідувач сектору науково-методичного забезпечення управління загальноосвітніми навчальними закладами та громадського управління ХОІППО Леонід Буймістер, перший заступник голови Ізяславської районної державної адміністрації Павло Ковальчук, начальник відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації Валентина Пилипчук, працівники відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації і районного методичного кабінету, директори ряду загальноосвітніх закладів освіти районів та міст обласного, окремих об’єднаних територіальних громад північного регіону Хмельницької області, Сахновецький сільський голова Світлана Власюк, представник СГТОВ «Агрос-ВІСТА» (с.Сахнівці) Микола Довгалюк, голова громадської організації «Сахновецький добробут», директор КП «Сахновецьке» Леонід Мартинюк.

Учасників та гостей науково-практичного семінару гостинно хлібом-сіллю зустріли директор Сахновецької ЗОШ І-ІІІ ст. Віктор Яцков та учні закладу.

Робоча частина семінару розпочалась із вітального слова першого заступника голови районної державної адміністрації Павла Ковальчука та начальника відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації Валентини Пилипчук. Вони щиро привітали учасників заходу на землі Ізяславщини, побажали плідної співпраці та нових позитивних вражень, ідей та напрацювань за підсумками роботи.

Із інформацією «Освіта Ізяславщини» виступила головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації Лариса Сологуб. Лариса Василівна коротко ознайомила учасників із напрацюваннями та досягненнями освітян та учнів Ізяславщини. Вона розповіла про стан реалізації в районі державної політики в галузі освіти працівниками дошкільної, початкової, загальної середньої, позашкільної  освіти, про роботу в районі із обдарованими дітьми. Окремо було розглянуто питання оптимізації  системи закладів освіти району та про організацію підвезення дітей до навчальних закладів. Також Л.Сологуб зупинилася на системі роботи із організації харчування школярів.

Не було залишено поза увагою висвітлення роботи відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації із організації змістовного та якісного відпочинку і оздоровлення школярів Ізяславщини. Завершуючи свій виступ, Лариса Василівна навела слова французького письменника Анрі Барбюса: «Школа – це майстерня, де формується думка підростаючого покоління, треба міцно тримати її в руках, якщо не хочеш випустити із рук майбутнє».

Директор Сахновецької ЗОШ І-ІІІ ст. Віктор Яцков представив колегам систему роботи навчального закладу із забезпечення надання якісних освітніх послуг. Окремо Віктор Володимирович зупинився на фандрайзинговій діяльності  керівництва закладу та розповів про співпрацю із Сахновецькою сільською радою,  базовим підприємством СГТОВ «АГРОС-ВІСТА», місцевим комунальним підприємством «Сахновецьке», громадою села.

Про систему організації учнівського самоврядування в школі, розвиток духовно багатої, фізично розвиненої творчої особистості  розповіли учнівський  президент школи Богдана Міщук, заступник президента школи Марина Мачульська, редактор шкільної газети «Погляд учня» Яна Федорчук та учасники шкільної агітбригади та художньої самодіяльності. На загадку про зустріч діти подарували кожному учаснику семінару власноруч виготовлені віночки.

Протягом всього семінару, його модератором, першим проектором Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Віктором Очеретянком робились узагальнення, надавались різноманітні методичні рекомендації та поради для врахування у подальші роботі керівниками закладів освіти у вирішенні проблем інноваційних підходів до управління професійної компетентності вчителя.

Підсумки роботи науково-практичного семінару підвів завідувач сектору  науково-методичного забезпечення управління загальноосвітніми навчальними закладами та громадського управління ХОІППО Леонід Буймістер. Зокрема Леонід Васильович зупинився на роботі керівників закладів освіти та педагогічних колективів із модернізації функцій управління в умовах створення  нової системи української школи на основі педагогіки партнерства та дитиноцентризму.

Кожний виступ, розгляд кожного питання супроводжувався розглядом різних шляхів вирішення проблемних питань та обмін думками і досвідом роботи.

За матеріалами відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації