12.02.2016 — 09:44

Обговорили питання стану попередження і протидії злочинності

DSCN3065 1

В прокуратурі Хмельницької області 11 лютого відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів Хмельницької області, на якій розглядали питання стану попередження і протидії злочинності.

Участь у засіданні взяв заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко.

У своєму виступі Володимир Ілліч зазначив, що при всій складності ситуації, на рівні області вжито цілий ряд заходів щодо недопущення умисної дестабілізації обстановки та резонансних подій.

Проводиться комплекс робіт, аби посилити безпеку життєдіяльності населення, зокрема стратегічно важливих, техногенно-небезпечних, військових об’єктів, об’єктів з масовим перебуванням людей та державних установ.

Місцевими органами влади прийнято цілий ряд довгострокових програм і планів, спрямованих на поліпшення правоохоронної діяльності. Зокрема, Комплексну програму профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на території Хмельницької області на 2016 – 2020 роки, Програму покращення координації та повсякденної (оперативної) діяльності громадських формувань з охорони громадського порядку на території Хмельницької області на 2016 – 2020 роки, Програму забезпечення антитерористичного захисту енергетичного, транспортного комплексів, техногенно-небезпечних військових об’єктів та населення та інші.DSCN2986

У зв’язку із реформуванням органів внутрішніх справ наразі облдержадміністрацією спільно з Головним управлінням Національної поліції в області підготовлено зміни до вищевказаних програм для розгляду на черговій сесії обласної ради.

Не оминув заступник голови облдержадміністрації і питання подолання корупції, невідповідності займаним посадам посадовими та службовими особами та неправомірності дій працівників правоохоронних органів.

«Вимога нині перед кожною особою, уповноваженою на виконання функцій держави, чи то держслужбовцем, чи то посадовою особою місцевого самоврядування, чи то правоохоронцем – безальтернативна. Або справлятися з покладеними обов’язками і видавати результати достойні професіонала, або звільнити місце тому, хто на це здатен», – зазначив посадовець.

Завершуючи виступ Володимир Ілліч зазначив: «Наше спільне завдання – створення системи упереджувальних заходів, які б дозволили локалізувати негативні процеси в криміногенній ситуації».

Під час наради усі учасники висловили свої бачення вирішення окреслених та інших проблемних питань і надали конструктивні пропозиції щодо ефективної протидії злочинності в регіоні.

Підсумовуючи, прокурор області Олег Синишин наголосив, що у непростих умовах реформування на правоохоронних органах лежить велика відповідальність за стабілізацію криміногенної ситуації в області, дотримання конституційних прав громадян, їх спокій.

Після обговорення усіх питань нарадою прийнято комплекс додаткових узгоджених заходів для зміцнення законності та попередження злочинності на Хмельниччині.

 

М.Калина