29.03.2017 — 15:04

В адміністрації обговорили питання практичних аспектів боротьби з контрафактною продукцією

Сьогодні відбулося засідання Координаційної ради з питань сприяння впровадженню заходів щодо захисту прав інтелектуальної власності при облдержадміністрації.

Під час засідання обговорено питання практичних аспектів боротьби з контрафактною продукцією, судового порядку захисту прав на об’єкти інтелектуальної власності та селекційних досліджень як об’єктів інтелектуальної власності. Про головну тематику порушених питань інформували заступник директора Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації Олена Дмитрієнко, заступник начальника юридичного відділу патентно-правової фірми «Пахаренко і партнери» , начальник відділу організації виробництва продукції рослинництва, механізації та земельних відносин Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та представник Ради адвокатів Хмельницької області.

Учасники засідання відмітили, що в сучасних умовах вкрай важливо змінювати ставлення споживачів до придбання підробок, враховуючи повагу до прав інтелектуальної власності, формувати раціональну модель споживання та підвищувати рівень обізнаності жителів області про ризики і наслідки придбання контрафактних товарів.

Стратегією сталого розвитку «Україна-2020», схваленою Указом Президента України від 12 січня 2015 року № 5, з метою впровадження в Україні європейських стандартів життя та виходу на провідні позиції у світі передбачено проведення реформи захисту інтелектуальної власності.

Сформовані за підсумками спільного засідання пропозиції до чинної нормативно-правової бази будуть направлені на розгляд центральним органам виконавчої влади України.