30.03.2017 — 13:53

З метою сприяння працевлаштуванню безробітних обласною службою зайнятості здійснювалося навчання 1544 безробітних

Професійне навчання зареєстрованих безробітних здійснюється на замовлення роботодавців.

Головною метою професійного навчання зареєстрованих безробітних є максимально швидка підготовка фахівців з високим рівнем професійної кваліфікації, зорієнтованих на конкретні робочі місця. Тому, рівень організації професійного навчання під замовлення роботодавців становить 96,4% від загальної чисельності безробітних, які проходили навчання у січні – лютому 2017 року.

З метою сприяння працевлаштуванню безробітних Хмельницькою обласною службою зайнятості здійснювалося навчання 1544 безробітних за 150 професіями та напрямами, з них підготовка і перепідготовка за 21 робітничою професією, підвищення кваліфікації за 143 професіями та напрямами на замовлення 505 роботодавців.

Так, для потреб сільськогосподарського підприємства ПП “Аграрна компанія 2004”, до складу якого входять декілька підприємств Чемеровецького, Кам’янець-Подільського, Волочиського, Хмельницького районів проходили професійне навчання 28 осіб за професіями: “тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва”, “водій автотранспортних засобів”, “електрогазозварник” та за напрямом “Експлуатація новітніх видів автотранспортних засобів та тракторів”.

 На замовлення ПП “Левада-В” Шепетівським МРЦЗ організовано підвищення кваліфікації шляхом стажування 21 особи за 13 професіями для ТОВ “Волочиськ-агро” проходили навчання 32 безробітних. На замовлення ТОВ “Серединецьке” Красилівським РЦЗ забезпечено підвищення кваліфікації на категорії “В1” та “Е1” 14 трактористів-машиністів  сільськогосподарського виробництва. Для швейного підприємства “Марія-Фейшн” (м.Кам’янець-Подільський)  проходили навчання 14 швачок,  2 вишивальники, 1 кравець та 8 оформлювачів готової продукції і т.д.

Протягом двох місяців поточного року уже працевлаштовано 85,0% безробітних, які закінчили навчання під замовлення роботодавців.

Інформацію підготував відділ організації профнавчання Хмельницького ОЦЗ