30.03.2017 — 14:20

У Хмельницькому відбувся «Майстер-клас з аритмології»

30 березня в актовій залі Державного патологоанатомічного центру провели освітній «Майстер-клас з аритмології». Конференцію провели за ініціативи Асоціації аритмологів України та Робочої групи з порушень ритму серця Асоціації кардіологів України, Інституту кардіології ім. акад. М. Д. Стражеска, Національної академії медичних наук України та Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

Майстер-клас пройшов за участю президента Асоціації аритмологів України, завідувача відділу порушень ритму та провідності серця ДУ «ННЦ «Інститут кардіології ім. акад. М. Д. Стражеска» НАМН України», доктора медичних наук, професора Олега Сичова.

До участі у заході запросили лікарів загальної практики-сімейної медицини, кардіологів, неврологів та фахівців за спеціальністю «Внутрішні хвороби». Програму майстер-класу побудували таким чином, щоб донести, в першу чергу до сімейних лікарів, інформацію про новітні досягнення та можливості у лікуванні серцево-судинних та споріднених з ними захворювань, зокрема аритмії серця.

Так, провідні фахівці з питань клінічної аритмології з Києва та Дніпра прочитали лекції щодо діагностики, лікування та попередження ускладнень фібриляції та тріпотіння передсердь. При цьому, були враховані Національна настанова, протокол та останні рекомендації Європейського товариства кардіологів та рішення Ради експертів Асоціації кардіологів України та Асоціації аритмологів України, ухвалені у 2016 році.

По завершенні майстер-класу зареєстровані учасники отримали відповідні сертифікати.

За матеріалами обласного Центру здоров’я.