03.04.2017 — 13:44

Запровадження програми безкоштовних ліків на Деражнянщині

Сьогодні голова райдержадміністрації Олег Веселовський за участю голови районної ради Віталія Сідлецького, заступника голови адміністрації Олега Пилипчука та головного лікаря районного ЦПМСД Михайла Затворніцького провели зустріч з питань впровадження нової програми Міністерства охорони здоров’я України.

Нагадаємо, що з 1 квітня 2017 року запроваджено нову програму безкоштовних ліків для людей із серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою.

Наразі лікарі Деражнянщини вже приступили до виписування рецептів, який діятиме 1 місяць. Форма рецепту є затвердженою. На основі рецепту аптека складає реєстр, але насамперед, аптечна мережа має звернутись із заявою аби мати змогу приймати участь у такій програмі відшкодування.

Наразі програмою Міністерства визначено 21непатентований  препарат. Орієнтований перелік патентованих препаратів буде оприлюднено на сайті МОЗу 4 квітня.

На кожній аптеці, яка співпрацюватиме по програмі буде розміщена наліпка «Доступні ліки» аби населення орієнтувалось про можливість придбання ліків такої категорії.

Також, варто відзначити, що з державного бюджету на придбання ліків даних категорій захворювань для району передбачено субсидію у 421 тис. грн.

За матеріалами Деражнянської РДА