03.04.2017 — 15:39

Результатом засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради стало підписання територіальної угоди

Сьогодні під головуванням голови обласної державної адміністрації Олександра Корнійчука відбулося засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради з метою підписання територіальної угоди між Хмельницькою облдержадміністрацією, Федерацією профспілок області та Об’єднанням організацій роботодавців області.

На початку засідання Олександр Олександрович відмітив, що така угода є результатом роботи сторін соціального діалогу. Включені в угоду заходи були опрацьовані профспілками, роботодавцями та владою. За словами посадовця, дані заходи узгодженні та спрямовані на захист прав працюючого населення області, та є дієвим чинником реалізації прав і гарантій працівників колективно- договірного врегулювання соціально-економічних та трудових відносин.

“Соціальні домовленості будуть працювати на розвиток економіки Хмельниччини, сприятимуть забезпеченню ефективної зайнятості, легалізації оплати праці, соціального захисту працюючого та розвитку нашого краю в цілому”, – зазначив голова адміністрації.

Під час зустрічі учасники зібрання обговорили умови Територіальної угоди. Зокрема, голова Федерації профспілок області Геннадій Харьковський озвучив питання соціального характеру, підкресливши, що найголовніше завдання, визначене в Угоді, – консолідувати зусилля усіх сторін на рівні області, району, трудового колективу для забезпечення гідних умов життя своїх громадян.

В свою чергу голова Об’єднання організацій роботодавців Хмельницької області Іван Дунець зупинився переважно на питаннях стимулювання виробничої діяльності в регіоні.

Після узгодження умов Угоди, відбулося підписання територіальної угоди між облдержадміністрацією, Федерацією профспілок області та Об’єднанням організацій роботодавців області.

На завершення очільник області подякував кожній стороні за співпрацю та наголосив, що важливим є не лише факт підписання угоди, а і реалізація всіх прийнятих домовленостей.

“Угода буде ефективна тоді, коли кожен хто взяв на себе зобов’язання буде сумлінно їх виконувати, адже нашим спільним завданням є покращення добробуту громадян”, – підкреслив Олександр Олександрович.