15.02.2016 — 15:31

Головне завдання всіх гілок влади – прозорість відносин між державними органами і суб’єктами господарювання

DSC_010015 лютого 2016 року перший заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Василь Процюк та голова обласної ради Михайло Загородний здійснили робочу зустріч з начальником територіального управління Рахункової палати по Вінницькій, Житомирській, Кіровоградській, Хмельницькій та Чернівецькій областях (у м. Вінниця) Володимиром Барецьким.

Під час зустрічі Володимир Іванович проінформував про контрольні групи аудиторів, що проведуть аудит ефективності забезпечення повноти податкових надходжень до державного бюджету територіальними органами Державної фіскальної служби Хмельницької області, згідно з планом на 2016 рік, затвердженим на Засіданні Рахункової палати.

Основними об’єктами аудиту на території Хмельницької області будуть: Головне управління Державної фіскальної служби (до її створення Міндоходів) у Хмельницькій області, окремі підпорядковані управлінню податкові інспекції, а також Хмельницька митниця ДФС (Міндоходів).

Володимир Барецький зауважив, що основною метою дослідження є не перевірка коштів державного бюджету, виділених на утримання фіскальних органів області, а встановлення фактичного стану та оцінка забезпечення територіальними органами ДФС області повноти нарахування та своєчасності сплати суб’єктами господарювання до державного бюджету податкових надходжень та правомірності проведення бюджетного відшкодування ПДВ.

Саме від повноти і своєчасності податкових надходжень до державного бюджету залежить стабільність функціонування бюджетної сфери, виконання державою обов’язку з фінансування соціальних виплат.

Висновки та пропозиції, по проведеній перевірці, будуть надіслані Верховній Раді України, Уряду та профільному міністерству, а також доведено результати контрольного заходу громадськості через електронні та друковані засоби інформації.

«Свої зауваження та пропозиції з цього приводу можна надавати аудиторам на електронну адресу – [email protected] або по телефону приймальної територіального управління у м. Вінниця – (0432) 53-28-83»,– додав Володимир Іванович.