11.04.2017 — 09:26

Людям поважного віку – особлива увага

Дев’ятого квітня 2017 року свій 90-річний ювілей зустріла Хриплива Марта Тимофіївна, яка проживає у с.Серединці Шепетівського району. Проте не здається вона ні рокам, ні хворобам, бо – оптиміст і життєлюб.

Окрім рідних, привітати ювілярку з визначною датою завітали голова Шепетівської районної державної адміністрації Роман Підопригора, голова районної ради Петро Дзяворук, голова районної ГО «Ветеран Шепетівщини» Олександр Лукашенко, представник Судилківської ОТГ Микола Ханич та в.о. старости села Валентина Лисенко.

Марта Тимофіївна з радістю зустріла гостей. Їх поява підкреслила визначний в її житті ювілей, який подолати далеко не всім до снаги. Хоч схилена під тягарем років і переживань, але – усміхнена. З вуст присутніх прозвучало багато теплих та щирих слів привітань, вдячності, побажань міцного здоров’я та довголіття, бадьорості духу, довгих років життя в такому ж оптимістичному настрої. Від імені районної влади для іменинниці вручено Почесну грамоту «За багаторічну сумлінну працю в агропромисловому комплексі району, вагомий особистий внесок у патріотичне виховання молоді та з нагоди 90-річчя від дня народження», квіти, подарунки. Та найголовнішим, звичайно, була увага, яку отримала ювілярка.

Нелегка доля випала на життєвий шлях Марти Тимофіївни. Тисячі сумних і веселих, мирних і не дуже доріг вплелися стрічкою в її долю. Пережила важкі роки голодомору, воєнне лихоліття, працювала в колгоспі.

А починалася стежина з рідних Серединців. – Важко згадувати той час, ще важче було його пережити, – каже Марта Тимофіївна, котра і нині достеменно пам’ятає кожен день свого життя, кожну годину. Коли ледве виповнилося 17, була вивезена до Німеччини, де працювала на якнайрізноманітніших роботах. Повернувшись додому влаштувалась працювати у колгосп, звідки і вийшла на заслужений відпочинок.

Попри свій поважний вік все ще й досі порається по господарству. Секрет довголіття визначає в тому, що ніколи нікому не робила зла. Завжди до всіх ставилася з любов’ю і повагою, допомагала чим могла. І ніколи не скаржилася на долю.  Разом із чоловіком виховали п’ятеро доньок. Наразі має вісім онуків, тринадцять правнуків та двох праправнуків, тому в і цей святковий день вона не одинока, разом з нею самі близькі та рідні люди.

Тож бажаємо Марті Тимофіївні гарного здоров’я та сили зустріти ще не одну весну!

Сектор інформаційної діяльності РДА