12.04.2017 — 13:10

Чемпіонат Хмельницької області зі спортивного оріентування

За день до вербної неділі ліс біля села Іванківці розквітнув не тільки білими котиками верби, а і червоним колером призм контрольних пунктів оріентувальникі, які 08.-09.04 2017 року провели там особистий Чемпіонат Хмельницької області зі спортивного оріентування, за підтримкою управління молоді та спорту Хмельницької обласної державної адміністрації.

Перший день змагань проходив при різких та холодних поривах вітру, який таки не зміг остудити накал запеклої боротьби учасників.

В змаганнях прийняли участь сім команд з міста Хмельницького та Хмельницького р-ну. Більш як 75 учасників вишукувались на церемонію відкриття.

Взявши карту вони щодуху несуться лісовими стежками та просто лісом. Перестрибують через канави та ями, долають промоїни та болота. На заданному картою шляху вони знаходять червоно-біли контрольні призми та відмічаються на них компостером, який там знаходиться.

В перший день спортсмени бігли класичну довгу дистанцію. Швидше всіх починає фінішувати молодша група Ч,Ж -12, це хлопці та дівчата 2004-05 року народження з дістанції довжиною 1.5 км  з 7 КП. Це   Ратушняк Анжеліка  з команди  «Компас»  Хмельницького р-ну  з результатом 0:33:50 та Галицький Ілля з команди Хмельницького міського ЦТКУМ – 1 з результатом 0:25:47.

Не забарилися з фінішем чоловіки групи Ч-21 які і стали переможцями на 7 км дистанції з 16 КП. Перше місце посів Максим Євдотій (0:43:30) який виконав норматив КМСУ, друге Сіненко Володимир (0:43:54) та третє Середюк Сергій (0:45:36).Гарно виступив в групі Ч-18 Томчук Володимир який виконав І спортивний розряд.

Серед юніорок в групі Ж-18 першою була Рудчук Вікторія з команди Хмельницького Облатсного ЦТКУМ.

Другий день зустрічав учасників змагань яскравіим сонцем та голубим куполом неба. Тому багато спортсменів взяли з собою діатей, молодших сестер та братів.  В лісовому массиві Лезневе продовжились змагання на середній дистанції.  Накал спортивної боротьби продовжував підвищуватись, але судді суворо відстежували всі недоліки в проходженні дистанції.  Доречі  «Кубок Поділля» обслуговували : Головний суддя – О.Краюшин; головний секретар – Колісецька Вікторія; Начальник дистанціі – Довгань Олександр. Усі вони досвідчені ветерани спортивного орієнтування на Поділлі, Кандидати та майстри спорту України.

Більш ніж 50 спортсменів були нагороджені дипломами Федерації спортивного орієнтування  В Хмельницькій області , а юніори особистими медалями.  В загальному заліку перемогла дружба та любов до орієнтування і здорового способу життя!

Головний суддя змагань –  О.Краюшин