12.04.2017 — 18:44

Марина Порошенко: Інклюзивна освіта – це складова загальної освітньої реформи в Україні

Сьогодні нашу область з робочим візитом відвідала Дружина Президента України пані Марина Порошенко. Зустрічали її у місті Старокостянтинові голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук, голова обласної ради Михайло Загородний, міський голова Микола Мельничук.

Візит Першої леді України розпочався з відвідин Старокостянтинівського навчально-виховного комплексу “Спеціалізованої школи І ступеня, гімназії” імені Героя України Сергія Бондарчука. Марина Порошенко разом з учнями  школи продовжили заповнювати сторінки загальнонаціонального проекту «Книга Миру».

Хмельниччина стала тринадцятим регіоном України, у якому діти учасників АТО залишили свої сімейні фотографії та побажання про мирне небо над українською землею. І дуже символічно, що створення «Книги Миру» у Хмельницькій області відбулося в навчальному закладі, який носить ім’я нині Героя Небесної Сотні, який загинув на Майдані у лютому 2014 року під час Революції Гідності, а в минулому – вчителя фізики цієї гімназії.

Далі Марина Порошенко побувала в обласному центрі, де взяла участь у роботі триденного тренінгу для майже 120 фахівців психолого-медико-педагогічних консультацій – так званих ПМПК. Навчальний курс організував Благодійний Фонд Порошенка в рамках соціальної програми «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації». Дружина Президента поспілкувалася з учасниками семінару, вислухала їх думки та ідеї щодо впровадження інклюзивної освіти, а також вручила сертифікати про проходження тренінгу.

Марина Порошенко підкреслила, що на сьогодні інклюзивна освіта – це складова загальної освітньої реформи в Україні, яка надасть можливість всім дітям без винятку отримати якісну і доступну освіту у звичайних школах.

“Пам’ятайте, що інклюзивна освіта та своєчасна психолого-педагогічна допомога – це шанс дитини стати паралімпійським чемпіоном, науковим діячем або навіть президентом. Висловлюю вдячність учасникам тренінгу, тренерам, місцевій владі, за те що ви робите інклюзивну освіту в Україні престижною. Я переконана, що спільними зусиллями ми з вами досягнемо великих успіхів на цьому шляху,” – сказала дружина Глави держави.

Голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук в свою чергу запевнив, що робота по розвитку інклюзивної освіти в області продовжиться. Цьогоріч планується розширювати мережу інклюзивних груп, покращувати матеріально-технічну базу, працювати  над доступністю приміщень.

“Дякуємо Вам, шановна Марино Анатоліївно,  та Благодійному Фонду Порошенка  за допомогу та особливу увагу до дітей Хмельниччини. Впевнений, що реалізація соціальної програми «Інклюзивна освіта – рівень свідомої нації», проведення тренінгу та підписання меморандуму про співпрацю допоможуть  успішно розвивати  інклюзивну освіту в області,” – зазначив Олександр Олександрович.

На завершення візиту Дружина Президента та очільник області підписали меморандум про співпрацю між Хмельницькою обласною державною адміністрацією та Всеукраїнською благодійною організацією “Благодійний фонд Порошенка”, який визначає стратегічні напрямки співробітництва щодо розвитку інклюзивного освітнього середовища на Хмельниччині.  Також Марина Порошенко передала голові облдержадміністрації дизайн-проект сучасної Медіатеки для шкіл з інклюзивною освітою в області.