13.04.2017 — 09:35

Юні науковці Хмельниччини: інтелект, креативність, перспективність

З 7 по 10 квітня 2017 року у м. Києві відбувся фінальний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук у відділенні літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства.

Команда Хмельницької області у складі 4 перспективних школярів напружено готувалась до інтелектуальних змагань, адже участь у фіналі – почесна і водночас вимоглива місія.

Юні науковці мали змогу продемонструвати свої інтелектуальні здібності, вміння, знання і нестримну волю до перемоги, відчути себе в ролі справжніх дослідників. Вони не лише презентували результати своїх досліджень, а й здобували корисний досвід для подальшої науково-дослідницької діяльності.

В одному із афоризмів сказано: “Чим більше труднощів у боротьбі, тим і перемога буде вища”. Справді, результат не забарився. Юні хмельницькі ерудити здобули 3 перемоги!

Вітаємо переможців фінального етапу, які в нелегкій конкурентній боротьбі виявили високий рівень знань з базової дисципліни, підготували вагомі наукові дослідження, вдало їх захистили!

За підсумками конкурсу срібну та бронзові нагороди здобули:

Мисан Анжеліка, учениця 11 класу Хмельницької гімназії №2 – ІІ місце у секції “Мистецтвознавство”, науковий керівник, вчитель української мови та літератури, Осатюк Наталія Антонівна;

Студенець Марина, учениця 10 класу Хмельницького навчально-виховного комплексу № 7 – ІІІ місце у секції “Українська література”, науковий керівник, вчитель української мови та літератури, Собко Ольга Петрівна;

Тернавська Тетяна, учениця 10 класу Волочиського навчально-виховного комплексу у складі середньої загальноосвітньої школи І ступеня та гімназії Волочиської міської об’єднаної територіальної громади – ІІІ місце у секції “Фольклористика”, науковий керівник, вчитель української мови та літератури, Молотай Юлія Григорівна.

Вітаємо переможців! Бажаємо юним літераторам подальшої самореалізації, можливості відкрити нові грані таланту, продовжувати займатись наукою, адже така талановита молодь здатна змінити світ на краще!

За інформацією Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді