13.04.2017 — 14:10

Хмельницькі спортсмени взяли участь у Чемпіонаті України з кульової стрільби

 У Львові відбувся Чемпіонат України з кульової стрільби серед спортсменів 1994 р.н. та молодших. Команда дівчат з Хмельницького у складі майстра спорту Гілевич Крістіни, кандидатів у майстри спорту Лаврової Саманти і Тарканій Маргарити завоювали золоті медалі відразу у двох вправах – ГП-11 – стрільба по рухомій мішені, повільний та швидкий біг, 40 пострілів та ГП-11а – змішаний біг, 40 пострілів, які є найскладнішими вправами у програмі чемпіонату. Вже другий рік хмельничанки не знають поразок, а тому перемогу їм пророкували ще до початку змагань. Так і сталось. І хоча  наша команда наймолодша – дівчатам лише по 13-15 років, перевага їхня над суперницями була явною.

В особистому заліку до півфіналу потрапила Крістіна Гілевич, де за медаль їй прийшлось боротися з дорослими спортсменками, неодноразовими чемпіонками Європи Дарією Рожнятовською, Юлією Тимошко з Чернігова та Вікторією Стецюрою з Вінниці. В результаті у нашої спортсменки бронзова нагорода.

 Дістались півфіналу у чоловіків наші Денис Баблюк та Андрій Матюхін – вправа ГП-12 – 30 пострілів повільного бігу та 30 пострілів швидкого бігу. І якщо Андрій обидва свої поєдинки програв, Денис легко розібрався з триразовим чемпіоном Європи, чемпіоном світу Максимом Бабушком з Вінниці і у напруженій боротьбі – зазвичай спортсменам у фіналі достатньо зробити по шість пострілів, а цього разу  прийшлось стріляти по п’ятнадцять  – програв п’ятиразовому чемпіону Європи та триразовому чемпіону світу Ігорю Кізимі зі Львова. Срібна медаль Дениса – серйозний успіх і заявка на перемоги у майбутньому.

 На жаль, вкотре приходиться констатувати величезне відставання хмельничан у забезпеченні зброєю та екіпіровкою. В той час, як їхні суперники з інших команд забезпечені індивідуальною зброєю, наші спортсмени мають дві гвинтівки застарілої моделі на дванадцять чоловік, повністю відсутня спеціальна екіпіровка. В кінці минулого року тренерською радою національної збірної було прийняте рішення про включення до складу збірної команди України Д.Баблюка, К.Гілевич і М.Тарканій. Але коли хмельничани приїхали на перший навчально-тренувальний збір, маючи одну гвинтівку на всіх, рішення було анульоване. Якщо найближчим часом питання забезпечення нашої команди не буде вирішене, область може втратити талановитих спортсменів. Вже зараз їм пропонують переїхати у Вінницю, Львів, Дніпро, Київ.