24.04.2017 — 14:44

Вийшов друком науковий збірник «Арсен Річинський у житті Заславщини і в контексті української науки»

 У  видавництві «Терно-граф» міста Тернопіль вийшов друком науковий збірник за редакцією доктора  філософських наук Анатолія Колодного та кандидата медичних наук Петра Мазура під назвою «Арсен Річинський у житті Заславщини і в контексті української науки».

Наукове видання вміщує матеріали ІХ Річинських читань із міжнародною участю «Арсен Річинський та Заславщина», присвячених 60-літтю пам’яті Арсена Річинського та 100-річчю відкриття Ізяславської центральної районної лікарні, котрі відбулися в місті Ізяславі  Хмельницької області 8 грудня 2016 року.

У збірнику розміщено наукові розвідки науковців та краєзнавців з історії Ізяслава й Ізяславського району, життєво-біографічні інформації про А. Річинського, дослідження його наукового спадку, інформації з життя медичного училища імені Арсена Річинського, праці учнів ряду шкіл Ізяславського району, членів Малої Академії Наук, про життя та громадсько-просвітницьку діяльність Арсена Річинського на Заславщині, під час його роботи в місцевій земській лікарні в період із 1917 до 1920 року.

Серед авторів  робіт збірника – відомі  науковці: доктори  філософських наук, професор Анатолій Колодний, доктор філософських наук, професор Петро Кралюк, доктор філософських наук, професор Петро Яроцький, доктор філософських наук, професор Олександр Саган, доктор медичних наук Михайло Андрейчин, доктор історичних наук  Елла Бистрицька, кандидати медичних наук  Петро Мазур та Ярина Йосик, кандидат фізико-математичних наук із Білорусі Олександр Ільїн та інші.

Завершується збірник словом від рідних онуки Арсена Річинського – Наталії  Сєвєрянової-Куц, яка на даний час проживає разом із батьками у м. Кам’янець-Подільський Хмельницької області.

За матеріалами Ізяславської РДА