26.04.2017 — 11:31

Фахівці Управління Держпраці прочитали лекції студентам Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту

До Дня охорони праці, з метою формування культури охорони праці, свідомого дотримання правил безпеки на виробництві, фахівці Управління Держпраці у Хмельницькій області прочитали лекції для студентів Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа».

Валерій Закотянський, начальник відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку акцентував увагу студентів на проблемних питаннях  охорони праці, роз’яснив права громадян на створення безпечних і належних умов праці на робочих місцях. Зосередився на питані виробничого травматизму, забезпечення працівників засобами індивідуального та колективного захисту, а також порушив питання заробітної плати та офіційного працевлаштування.

Олена Токар, начальник відділу з питань гігієни праці детально роз’яснила майбутнім фахівцям готельно-ресторанної справи основні гігієнічні вимоги до організації робочого місця, критерії оцінки умов праці. Акцентувала увагу на правах працівників на гідні умови праці. Звернула увагу на основні аспекти профілактики професійних захворювань працівників готельно-ресторанного бізнесу. Особливу увагу слухачів звернула на необхідність забезпечення задовільних умов праці, проходження працівниками обов’язкового попереднього та періодичних медичних оглядів.

Також, серед основних питань, які були обговорені з представниками Управління Держпраці у Хмельницькій області зі студентською молоддю, – безпечна поведінка працівників у професійній діяльності, питання мотивації як психологічного фактору, що впливає на безпеку праці, роль гігієни праці.

На завершення студенти навчального закладу отримали домашнє завдання від Управління Держпраці у Хмельницькій області, –  за бажанням, придумати слоган або скласти вірш на тематику охорони праці.

Інформаційно: Хмельницький кооперативний торговельно-економічний інститут та коледж здійснює підготовку студентів за спеціальністю: «Фінанси, банківська справа та страхування», «Облік і оподаткування», «Підприємництво,торгівля та біржова діяльність», «Право», «Маркетинг», «Готельно-ресторанна справа», «Комп’ютерна інженерія», «Менеджмент».

За інформацією Управління Держпраці  в Хмельницькій області