26.04.2017 — 17:35

Гірчить Чорнобиль крізь роки

Тридцять один рік минає від тоді, як  сталась найбільша трагедія України – вибух на Чорнобильській АЕС.  Чорнобильська катастрофа не має аналогів за масштабами рукотворного забруднення екологічної сфери,  негативного впливу на здоров’я, психіку людей, їх соціальні, економічні і побутові умови життя.

В день річниці аварії на ЧАЕС для  читачів обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка  було проведено еко-форум “Лунає над світом Чорнобиля дзвін” та зустріч з представниками управління екології “Чорнобиль. Довгий слід трагеді”.  Підлітки активно обговорювали вплив техногенної аварії на сучасне життя людей, приводили фактичні дані і висновки вчених. Переглянули   документальний фільм “Вся правда про Чорнобиль”. Зворушили дітей  уривки відомих художніх стрічок про Чорнобиль – “Метелики”  та “Чорні квіти”.

Хвилиною мовчання вшанували ліквідаторів, яких спопелив вогонь Чорнобиля. Про екологічні наслідки катастрофи повідала дітям  головний спеціаліст департаменту екології та природніх ресурсів облдержадміністрації Ганна Семенюк. Вона зауважила, як важливо дбати про екологічний стан нашої країни.

До уваги читачів була представлена книжкова виставка-реквієм “Запалимо Чорнобилю свічку”.