27.04.2017 — 09:43

Командно-штабні навчання в Старокостянтинівському районі

Відповідно до Плану основних заходів з підготовки територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту Хмельницької області на 2017 рік, 26 квітня проведено командно-штабне навчання з Старокостянтинівською районною ланкою територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту, на тему: «Дії органів управління, сил та засобів цивільного захисту при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного, природного  характеру та терористичних проявів».

До проведення командно-штабних навчань залучався керівний склад органів управління цивільного захисту району, районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки, евакуаційні органи всіх рівнів, районні спеціалізовані служби цивільного захисту, формування  спеціалізованих служб ЦЗ та об’єктів господарювання.

З метою визначення стану готовності органів управління сил та засобів цивільного захисту Старокостянтинівського району до дій у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій в ході проведення КШН керівником навчання – заступником начальника управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Коревою Ю.М., за участю першого заступника голови Старокостянтинівської районної державної адміністрації Барикіна О.Г. проведено нараду з керівним складом цивільного захисту району на якій заслухано начальників спеціалізованих служб район щодо стану справ в підпорядкованих службах.

В ході командно-штабного навчання  відпрацьовано питання щодо дій органів управління, керівників служб цивільного захисту, підприємств, установ, організацій та сил цивільного захисту району у разі виникнення та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Практично відпрацьовано питання здійснення евакуаційних заходів з розгортанням пункту прийому евакуйованого населення в Пашківецькій сільській раді, та порядок практичних дій сил і засобів  району до реагування на надзвичайні ситуації у пожежонебезпечний період.

За підсумками проведення навчання, всі спеціалізовані служби району відпрацювали умовні ситуації в повному обсязі, служби району продемонстрували злагоджені дії по оперативній ліквідації надзвичайної ситуації. Всі задачі, які були покладені на служби, виконані. Також зверталася увага на недоліки, та робочою групою управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації надано необхідну методичну допомогу для їх усунення.

 Дії органів управління та сил територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту були визнані як готові до наслідків надзвичайних ситуацій. Рівень підготовки органів управління та сил цивільного захисту до вирішення завдань цивільного захисту в мирний час та в особливий період оцінено як задовільний.

За матеріалами управління цивільного захисту населення облдержадміністрації